Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slováci cestujúci do Chorvátska, pozor: Totálny kolaps, tento víkend je najhorší z celých prázdnin!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Veľkou trpezlivosťou sa musia vyzbrojiť rekreanti, ktorí sa dnes či v nedeľu vydajú na juh Európy, najmä na Jadran, pretože na cestách a diaľniciach v Chorvátsku, Slovinsku, Nemecku a Rakúsku sa kvôli záplave áut čaká dopravný kolaps. Lepšia ale nebude ani situácia v opačnom smere vzhľadom na to, že sa v polovici prázdnin bude z dovolenky vracať domov obdobné množstvo ľudí.

Vodiči smerujúci k chorvátskemu Jadranu musia podľa informácií českého Ústredného automotoklubu (ÚAMK) počítať už od Rakúska s kolónami dlhými desiatky kilometrov a dlhotrvajúcim oneskorením. Tento víkend má byť pre cestu do Chorvátska najhorším z celých prázdnin.

Znechutení dovolenkári na Istrii v Chorvátsku: Brali deti na ruky a z pláže utekali kade ľahšie

Rakúsko

"V Rakúsku je najhoršia situácia na Taurenskej diaľnici vedúcej zo Salzburgu smerom na Villach," povedal hovorca ÚAMK Petr Vomáčka s tým, že na tejto diaľnici vznikli dve kolóny. Jedna je pri severných tuneloch a dosahuje dĺžku 20 kilometrov, druhá je pred tunelom Katschberg a meria 10 kilometrov. Zdržanie je približne trojhodinové. S viac než hodinovým zdržaním možno počítať aj pred tunelom Karawanken. Dve nehody blokujú pri hraniciach Nemecka s Rakúskom diaľnicu A8 vedúcu z Pasova do Linzu. Ďalšiu nehodu policajti vyšetrujú na diaľnici A4 pred mestom Bruck v smere z Viedne do Maďarska.

Slovinsko

V Slovinsku vznikli kolóny v okolí hlavného mesta Ľubľana a na všetkých hraničných priechodoch do Chorvátska. Najhoršia situácia je na severe krajiny na diaľnici A4 medzi mestami Maribor, Ptuj a prechodom Macelj, kde sa vodiči v tridsaťkilometrovej kolóne zdržia viac ako 3,5 hodiny. S trojhodinovým zdržaním možno počítať aj na prechode Starod pri Rijeke.

Chorvátsko

V Chorvátsku podľa Vomáčku "totálne skolabovala diaľnica A1 vedúca na juh a celé okolie Záhrebu". Len na príjazde od Maďarska do Záhrebu musia vodiči počítať s kolónou dlhšou ako 35 kilometrov a štvorhodinovým zdržaním. Od Slovinska sú pred Záhrebom asi desaťkilometrové kolóny. Ďaleko horšia situácia je na diaľnici A1 vedúcej ďalej na juh, po ktorej sa pohybuje pomaly idúca kolóna vozidiel od Záhrebu až po rozdelenie diaľnic na Istrii a juh.

Diaľnice v Chorvátsku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: znet.hr-Ivan Katalinić)

Viac o téme: KolónaDopravná zápchaChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu