Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO nového plážového trendu: Poliaci si budujú barikády, dôvod je skutočne smutný

Takto si poradili Poliaci.
Takto si poradili Poliaci. (Zdroj: wiadomosci.gazeta.pl)

VARŠAVA – Každý si plánuje, že jeho letná dovolenka bude dokonalá. Vyberiete sa k moru zakaždým s rovnakou vidinou absolútneho pokoja a oddychu. Okrem tradičného stresu pred a počas cesty však radosť vedia pokaziť aj iné veci. Napríklad, ak si každé ráno musíte privstať, aby ste si obsadili príjemné miesto na pláži. Poliaci tento problém vyriešili veľmi svojsky.

Poľská psychologička Dorota Zawadzka spolu so svojim manželom Robertom Myślińskiegom už niekoľko rokov cestuje po pobreží Baltského mora. Rozhovormi s rôznymi ľuďmi skúma niečo ako sociálne správanie, najmä vo vzťahu k deťom. Tento rok sa jej však podarilo natočiť veľmi zaujímavé video, ktoré zobrazuje trochu iné správanie.

Poliaci sa totiž v snahe predísť rannému vstávaniu a obsadzovaniu pláže rozhodli, že si radšej na celý týždeň postavia niečo ako bungalovy. Ohraničené miesta sú niekedy menšie, niekedy obrovské. Každopádne, doobeda sú prázdne, väčšinou sa tam ich obyvatelia premiestnia až pred obedom. Takéto správanie sa však rozhodne nemožno označiť za slušné a férové voči ostatným dovolenkárom.

 

Viac o téme: DovolenkaPoľskoBaltské moreObsadenie pláže
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu