Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Českom otriasa brutálny prípad: Vnuk zrejme zavraždil svojich starých rodičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

TOVAČOV - V dome v Tovačově na Přerovsku bol zavraždený sedemdesiatštyriročný muž a o dva roky mladšia žena. Telá manželov objavili policajti v miestnej časti obce vo štvrtok večer. Muža podozrivého z dvojnásobnej vraždy zadržali v nočných hodinách ešte v ten istý deň. Na prípade teraz kriminalisti intenzívne pracujú, povedala dnes krajská policajná hovorkyňa Jitka Dolejšová. Podľa medializovaných informácií je podozrivým vnuk zavraždených, zatiaľ nebol obvinený.

Policajti našli staršiích manželov v ich byte. Na mieste boli aj hasiči, ktorí byt otvorili. Podľa informácií ČTK ich telá ležali v kaluži krvi, akým spôsobom zomreli však policajti zatiaľ nechcú zverejniť. "Prešetrovaním sa zistilo, že išlo o 74-ročného muža a dva roky mladšiu ženu, ktorí na uvedenej adrese bývali," uviedla policajná hovorkyňa.

Kriminalisti na mieste vykonali ohliadku miesta činu a zaistili všetky stopy. Bezprostredne potom na základe zistených a preverených informácií začali intenzívne pátrať po možnom páchateľovi. "Policajti ešte v ten istý deň v neskorých nočných hodinách zadržali dvadsaťštyriročného podozrivého muža a umiestnili ho do policajnej cely," doplnila hovorkyňa.

Na prípade dvojnásobnej vraždy, ktorá je v Olomouckom kraji za poslednú dobu ojedinelá, teraz kriminalisti intenzívne pracujú. Ak bude podľa hovorkyne začaté trestné stíhanie mladíka, policajti podajú návrh na jeho umiestnenie do väzby. Bližšie informácie hodlá polícia k prípadu podať na začiatku budúceho týždňa.

V Olomouckom kraji by to mal byť tento rok tretí prípad násilného úmrtia vyšetrovaný ako vražda. V máji obvinili policajti z vraždy 27-ročného muža, ktorý podľa nich ubil polenom svojho známeho v rodinnom dome v Prostějove. O mesiac skôr bol v byte panelového domu v olomouckej časti Nové Sady nájdený 74-ročný zavraždený muž. Po páchateľovi policajti pátrajú.

Dvojnásobnú vraždu manželského páru riešili kriminalisti v Olomouckom kraji naposledy v roku 2009 v Přerove, telá manželov sa doteraz nenašiel. Zostali po nich len krvavé stopy na stene v ich dome. Z dvojnásobnej vraždy bol obžalovaný syn zavraždeného, ​​krajský súd ho však opätovne oslobodil spod obžaloby. Prípad teraz posudzuje olomoucký vrchný súd.

Viac o téme: Vražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu