Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vodič električky sa súdi o milióny: Preoperovali ho na ženu, potom zistil strašnú vec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Českom hýbe absurdný spor. Chlap sa chcel dať preoperovať na ženu. No keď zistil, že nie je transsexuál, ide žalovať lekárov za to, že ho prehovorili. A chce od nich 17 miliónov! Normálnemu človeku by sa zdalo, že toto sa stať nemôže. Opak je však pravdou.

47-ročný vodič električky Gabriel, teraz už Diana z Česka sa súdi o milióny. Najprv sa dal preoperovať na ženu, teraz to ľutuje. "Pacient zistil, že nie je transsexuálom, ako si pôvodne myslel. V novom tele vraj nie je šťastný a kvoli zákroku teraz žiada odškodné 17 miliónov korún od nemocníc, ktorých lekári mu operáciu doporučili. Sú medzi nimi i známy sexuológovia Petr Weiss a Ivo Procházka," informuje aktualne.cz.

"Určili mi chybnú diagnózu," povedala už preoperovaná Diana Polyáková a zároveň dodala, že ju k tomu priviedli názory odborníkov. Vraj nie je transsexuál, ale trpí poruchou osobnosti. "Až keď som preplávala na druhý breh, zistila som, že nie som transsexuál," cituje Polyákovú aktualne.cz. Sexuológ Weiss sa však bráni. Podľa neho nikoho neprehovárajú a o rizikách sú pacienti vedomí. Vinu odmietajú aj nemocnice. Je dokonca možné, že Polyáková chce iba z prípadu vytĺcť peniaze.

Ešte keď bola mužom sa Diana volala Gabriel, mala vzťahy so ženy a dokonca má z predošlého manželstva aj dcéru. No potom sa zamiloval do muža a to ho priviedlo k zmene pohlavia. Sexuológ Weiss mu stanovil diagnózu ako transsexualizmus, začal brať lieky a komisia schválila jeho žiadosť o operáciu, píše český portál.

Problémy nastali až po operácii, keď Polyáková mala depresie a zistila, že jej nová identita nevyhovuje. "Transsexuáli sa odmalička líčia, je to ženská duša v mužskom tele a trápi sa v ňom. Ja som sa ale nikdy v mužskom tele netrápil," povedala Polyáková a zdôraznila, že ju k operácii dotlačili lekári.

Zákrok jej preplatila zdravotná poisťovňa, doplácať musela iba za prsné implantáty 50-tisíc korún. No podľa vlastných slov ju nebavia nosiť. Ďalších 50 tisíc zaplatila za laserové odstránenie fúzov. Peniaze si napožičiavala a teraz má obrovské dlhy, kvôli zdravotnému stavu prišla aj o prácu. Preto žiada o odškodné. Teraz je z nej invalid s príjmom vyše 8 tisíc korún a milióny chce za ušlú mzdu a za "Zťažené spoločenské uplatnenie a bolestné".

Prípad sa ťahá po súdoch a podľa zainteresovaných je veľmi ťažké rozhodnúť. Svojou bizarnosťou však púta veľkú pozornosť.

Viac o téme: OperáciaVodičGayTransgender
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu