Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Merkelová hrozí Rusku ďalšími sankciami: V prípade potreby pritvrdíme

Angela Merkelová Zobraziť galériu (2)
Angela Merkelová (Zdroj: SITA)

ELMAU - Lídri skupiny siedmich najvyspelejších krajín sveta (G7) sa zhodli na tom, že sankcie voči Rusku musia zostať v platnosti, pokiaľ nedôjde k úplnej implementácií prímeria na východe Ukrajiny.

Oznámila to dnes nemecká kancelárka Angela Merkelová, ktorá referovala o záveroch dvojdňového summitu G7 v zámku Elmau v bavorských Alpách. "Sme tiež pripravení, ak dôjde k eskalácií situácie, ktorú si neželáme, sprísniť sankcie (voči Rusku)," uviedla Merkelová na záverečnej tlačovej konferencii po skončení summitu.

Francúzsky prezident Francois Hollande v tejto súvislosti označil za pravdepodobné, že sankcie voči Moskve budú predĺžené až do konca tohto roka. Predstavitelia štátov skupiny G7 podľa Merkelovej nemajú záujem na stupňovaní napätia a chcú urobiť všetko pre napredovanie politického procesu, ktorý odštartovala takzvaná minská dohoda o prímerí z 12. februára. Situácia vo východoukrajinskom Donbase zostával aj naďalej napätá a obe strany konfliktu sa opakovane obviňujú z porušovania platnej dohody o prímerí a stiahnutí ťažkých zbraní z demarkačnej čiary. V ostatných dňoch hlásili z oblasti najťažšie boje za uplynulé mesiace. 

Merkelová hrozí Rusku ďalšími
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: Angela Merkelová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu