Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Multimilionárka zabila svojho syna (†8): Priviedla ho do hotela a... hrôza!

Gigi Jordanová
Gigi Jordanová (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Newyorský súd vo štvrtok odsúdil na 18 rokov väzenia milionárku, ktorá v luxusnom hoteli na Piatej avenue na Manhattane otrávila svojho osemročného autistického syna smrtiacim predávkovaním liekov. Oznámili to tlačové agentúry. Päťdesiatštyriročná Gigi Jordanová bola už skôr porotou uznaná vinnou zo zabitia svojho dieťaťa v hoteli Peninsula vo februári 2010.

Prečítajte si aj: Prostitútka zabila šéfa v Google: Na luxusnej jachte mu pichla zlatú dávku heroínu!

Obžaloba vyjadrila s rozsudkom spokojnosť. Naopak obhajca dal najavo, že sa proti verdiktu pravdepodobne odvolá, pretože jeho klientka by - aj s prihliadnutím na päť rokov vo väzbe a k dobrému správaniu sa za mrežami - nevyšla na slobodu skôr ako v júli 2025.

Niekdajšia zdravotná sestra, ktorá si imanie v odhadovanej výške 40 miliónov dolárov nahonobila vo farmaceutickom priemysle, prišla do hotela 3. februára so svojím synom. Následne ho prinútila prehltnúť veľké množstvo liekov, ktoré do neho vpravovala aj za pomoci mažiaru a injekčnej striekačky, než Jude Mirra podľahol 5. februára v skorých hodinách.

Podľa obhajoby vraj išlo o akt milosrdenstva, ktorý mal chlapca uchrániť pred sexuálnym zneužívaním zo strany biologického otca i ďalších mužov. Obhajca tiež tvrdil, že jeho klientka sa nachádzala v stave krajného emocionálneho rozrušenia, keď do dieťaťa pchala prášky, a že sa následne pokúsila o samovraždu.

Podľa obžaloby, ktorá požadovala za zločin trest v najvyššej možnej výške, teda 25 rokov väzenia, žena vraždila, pretože nebola schopná ďalej znášať postihnutie svojho dieťaťa. Porota však obvinenia z úkladnej vraždy zmenila na zabitie.

Sudca Charles Solomon vyhlásil, že bolo pre neho veľmi ťažké porozumieť obžalovanej a najmä tomu, že "nemala vôbec žiadne zľutovanie" s takmer nemým chlapcom, o ktorého údajnom zneužívaní neexistujú žiadne vierohodné dôkazy. Zapochyboval aj o pokuse obžalovanej o samovraždu.

Jordanová žiadala súd o zhovievavosť a znovu tvrdila, že konala v najlepšom záujme dieťaťa, ktoré vraj nadovšetko milovala a kvôli ktorému sa zriekla kariéry.

Otec dieťaťa, cvičiteľ jogy Emil Tzekov, ktorý býval druhým manželom Jordanovej, poprel, že by chlapca zneužíval.

Jordanová sa vraj bála, že syna nedokáže pred otcom ochrániť, pretože prvý manžel, podnikateľ Raymond Mirra sa ju vraj chystal zabiť alebo zavrieť do liečebne, takže starostlivosť o postihnutého syna by pripadla Tzekovovi. A tak radšej syna otrávila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu