Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO nadsamca, ktorý sexom odháčkoval 350 Češiek: Ako Jaro lákal ženy a jeho nekresťanský cenník!

Jaroslav Dobeš kedysi a dnes. Zobraziť galériu (6)
Jaroslav Dobeš kedysi a dnes. (Zdroj: Policie ČR, Philippine National Police,)

BUTUAN/PRAHA - O zatknutí Čecha Jaroslava Dobeša, zakladateľa ezoterickej školy Poetrie známeho ako "guru Jára", sme vás informovali už včera. Postupne sa teraz vynárajú nové informácie o živote tohto muža, ktorého vlani v Zlíne odsúdili na desať rokov za znásilnenie. Štyridsaťštyriročný "liečiteľ" aj vo filipínskom meste Dapa na ostrove Siargao spoločne so svojou blízkou spolupracovníčkou Barborou Pláškovou uskutočňoval pofidérne kurzy so sexuálnym zameraním. Pokým ale vo vlasti pôsobil dojmom charizmatického fešáka, v ostatnom období sa zmenil na nepoznanie.

Prečítajte si aj: Šarlatána Jara chytili na Filipínach: Na hodinách jogy liečil ženy znásilnením, sex priznali stovky z nich!

Keď sa Jaroslav Dobeš zašil pred výkonom spravodlivosti v Ázii, niektorí jeho prívrženci ho nasledovali. Jedným z nich bol aj Petr T. (40) zo Zlína. "Boli sme dlho v nepriamom kontakte, potom som dostal možnosť za Jarom priletieť, čo som využil. Jaro mal na jednom ostrove niekoľko palmových domčekov, v ktorých ubytovával študentov. Bolo to hneď pri pláži, jednoducho idylické miesto," zveril sa svedok udalostí portálu idnes.cz.

Zakladateľ školy, ktorá ponúkala v Česku semináre jogy, tantry, astrológie či práce s energiou, bol vo svojej komunite známy ako "guru Jára" či "Óm nadsamec". Podľa obžaloby ženy a dievčatá na seminároch takzvane "odháčkovával".

Tvrdil, že ich rôzne problémy sú spôsobené energetickými háčikmi, ktoré v nich zanechali predchádzajúci sexuálni partneri a ktoré im znemožňovali žiť plnohodnotný život. On potom tieto takzvané háčiky sexuálnym aktom ženám údajne uvoľňoval. Pri týchto krátkych súložiach mu častokrát pomáhala jeho pravá ruka Barbora Plášková, ktorá bola odsúdená na 9,5 roka väzenia. Verdikt bol vynesený v ich neprítomnosti, pretože dvojica ušla do cudziny.

FOTO nadsamca, ktorý sexom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Policie ČR)

Podľa Petra T. aj na Filipínach ponúkal guru ženám "odháčkovávanie", ale on s ním trávil čas inak. "Cvičili sme a meditovali. Väčšinou v noci. Napríklad v kyslíkovom stane, bolo to ako vo výške päťtisíc metrov. Prekladali sme to surfovaním a potápaním," vysvetlil.

Rovnako ako v Česku, aj tu si dokázal "liečiteľ" na seba dobre zarobiť. Pozemky na ostrove si údajne kúpil, chatrče si nechal postaviť. Za kurzy si totiž účtoval slušné sumy. Zmena nastala iba v jeho výzore, pokým v domácom prostredí pôsobil ako charizmatický vodca, tu sa zmenil na nepoznanie. Teraz skôr pripomína indického guru, ale oveľa staršieho a bez akéhokoľvek sexepílu.

Policajné foto z Filipín.
Zobraziť galériu (6)
Policajné foto z Filipín.  (Zdroj: Philippine National Police)

Prehrešky českého guru

Podľa obžaloby bolo v rokoch 2004 až 2007 znásilnených osem žien či dievčat. Podľa obhajcov však vedeli, čo ich čaká, a nešlo tak vraj o trestný čin. Dobešove semináre sa konali na niekoľkých miestach ČR vrátane domu v Zlíne alebo statku v obci na Olomoucku.

Podľa religionistu Zdeňka Vojtíška bola Poetrie výnimočná veľmi silným vzťahom medzi charizmatickým vodcom a jeho nasledovníkmi. Dobre vyvinutý bol tiež nábor nových členov, s ktorými bolo manipulované. Škola podľa neho niesla všeobecné znaky sekty.

Kontroverzný Dobeš bol podľa svedkýň v komunite uctievaný a obdivovaný. Len on bol vraj totiž schopný vykonať "odháčkovanie". V Česku sa objavoval len občas, veľa cestoval, zdržiaval sa napríklad v Thajsku. Prezentoval sa aj ako autor fotografií, koláží a rôznych filozofických či tantrických literárnych diel.

Škola fungovala podľa tlače od roku 1997, zhruba od roku 2009 sa na internete začali objavovať svedectvá, že by v komunite nemuselo byť všetko v poriadku. Jedna z bývalých lektoriek školy povedala, že lektorky v skutočnosti slúžili ako kupliarky pre vodcu sekty.

Dobeš si zarábal rôznymi spôsobmi. Toto sú jeho obrazy, ktoré predáva na internete. Cena sa pohybuje okolo 5000 Kč.
Zobraziť galériu (6)
Dobeš si zarábal rôznymi spôsobmi. Toto sú jeho obrazy, ktoré predáva na internete. Cena sa pohybuje okolo 5000 Kč.  (Zdroj: jaroslav dobeš)

FOTO nadsamca, ktorý sexom
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: jaroslav dobeš)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu