Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Umenie, aké sa len tak nevidí: Neskutočná výstava najznámejšej kocky na svete!

 V Paríži otvorili výstavu sôch z lego kociek Zobraziť galériu (5)
V Paríži otvorili výstavu sôch z lego kociek (Zdroj: SITA)

PARÍŽ – Vo francúzskej metropole Paríž otvorili dnes výstavu amerického umelca Nathana Sawayu, ktorý vytvára sochy z kociek známej stavebnice lego. Informovala o tom agentúra AP.

Sawayovu expozíciu "Umenie kocky" uviedli na výstavisku Porte de Versailles v Paríži. Tvorí ju dokopy 100 sôch pozostávajúcich z vyše jedného milióna populárnych lego kociek. Najznámejšie Sawayovo dielo "Žltý" - mužská busta otvárajúca vlastnú hruď - je vystavená v Paríži hneď vedľa šesť metrov dlhej kostry tyranosaura či repliky Méloskej Venuše, ktorej originál sa nachádza v neďalekom parížskom múzeu Louvre.

 V Paríži otvorili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

"Úžasná vec na lego kockách je, že sú univerzálnou hračkou... V Afrike som stretol zopár ľudí, ktorí sa nikdy nehrali s legom a nikdy o ňom nepočuli. Napriek tomu, keď som vytiahol niekoľko kociek, hneď to pochopili. A to je úžasná stránka využívania média - robí umenie prístupným," uviedol netradičný umelec a bývalý právnik.

 V Paríži otvorili
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Sawaya dal svojho času výpoveď v newyorskej právnickej firme, aby sa mohol venovať záľube v lego stavebniciach. Po prvý raz predstavil svoje umenie verejnosti v roku 2007. Odvtedy vystavoval diela v severnej Amerike, Ázii, Austrálii a Európe. Výstava "Umenie kocky" bude v parížskom výstavisku Porte de Versailles do 30. augusta tohto roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu