Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zlodej sa nechal zatknúť po 40 rokoch na úteku: Trikrát zdrhol z basy, dostalo ho zdravie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

FRANKFORT – Keď šesťdesiatšesťročný Clarence Moore tento týždeň zavolal políciu a chcel sa nechať zatknúť, šerifov zástupca v Kentucky v meste Frankfort si myslel, že si z neho robí žarty. Moore sa priznal ku krádeži, ktorú spáchal v roku 1967 na úplne inom mieste v USA.

Muž, ktorý bol vtedy za svoj čin odsúdený, celkovo trikrát ušiel z väzenia a takmer 40 rokov sa skrýval pred úradmi. Podľa policajtov sa rozhodol vydať spravodlivosti zrejme kvôli svojmu zlému zdravotnému stavu, napísala agentúra AP. Moore bol usvedčený z krádeže a odsúdený na sedem rokov väzenia v štáte Severná Karolína. Z výkonu trestu však ušiel v okamihu, keď väzni pracovali na oprave jednej z miestnych ciest. Polícia ho chytila ​​v roku 1971, nasledujúci rok však opäť z väzenia unikol. V putách skončil znovu v roku 1975, tentoraz v Texase, kde utiekol priamo z cely o rok neskôr. Od tej doby bol na úteku.

Keď pre neho policajná patrola prišla do domu vo Frankforte, bol vraj v žalostnom zdravotnom stave a musel byť najprv prevezený do nemocnice, než zamieril do vyšetrovacej väzby. "Vyzerá skoro na 90," povedal podľa AP šerif okresu Franklin Pat Melton. Podľa neho Moorea zrejme motivovalo k spolupráci s úradmi práve chatrné zdravie, pretože ako štvanec na úteku s falošnou identitou nemal prístup k zdravotnému poisteniu a na ošetrenie.

Moore vraj počas rokov používal rad falošných mien, naposledy ho susedia poznali ako Ronnieho T. Dickinsona. Žena, s ktorou v Kentucky žil, vraj nemala o jeho minulosti ani potuchy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu