Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kauza s konským mäsom má dohru, šéf firmy si za podvod odsedí 2,5 roka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAAG – Na 30 mesiacov väzenia odsúdil dnes holandský súd šéfa miestnej firmy na spracovanie mäsa, strojcu rozsiahleho podvodu, ktorý po tonách predával konské mäso ako drahšie hovädzie. Škandál vyšiel najavo v roku 2013.

Súd v metropole provincie Severné Brabantsko, meste 's-Hertogenbosch, dnes rozhodol, že Willy Selten svojím podvodom oklamal spoločnosti a spotrebiteľov, ktorí si tak nechtiac kúpili hovädzie zmiešané s konským mäsom namiesto čistého hovädzieho.

V písomnom zdôvodnení rozsudku súd uviedol, že Selten, ktorého dve spoločnosti vyhlásili v roku 2013 bankrot, predával mäso aj zahraničným firmám, čím "prispel k negatívnemu obrazu holandského mäsopriemyslu a poškodil záujmy tohto sektora", informuje agentúra AP.

Prokurátori nazvali Seltena, ktorý v rokoch 2011 a 2012 predal ako hovädzie vyše 330.000 kilogramov lacného konského mäsa, "majstrom dezinformácií" a žiadali preňho päťročný trest väzenia. Sudcovia však uviedli, že sa rozhodli pre nižší trest, pretože sa obžalobe nepodarilo všetky obvinenia preukázať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu