Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Českých turistov prepadol ľadový medveď: Jedného zranil, zastrelili ho!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: yahoo.com, beforeitsnews.com)

OSLO - V nórskych Špicbergoch napadol ľadový medveď skupinku šiestich českých turistov. Tvrdí to agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu políciu. Jedného ľahko zranil.

Nórske úrady dnes oznámili, že zahraničný turista utrpel menšie zranenia pri útoku ľadového medveďa na stan, v ktorom turista spal. K útoku došlo na odľahlom arktickom súostroví Špicbergy. Policajný hovorca Vidar Arnesen povedal, že nie je jasné, či turista chcel na Špicbergoch pozorovať piatkové úplné zatmenie Slnka.

Hotely boli kvôli tejto udalosti vypredané už pred rokmi. "Jedna osoba je zranená. Vyzdvihla ju helikoptéra a transportovala ju do nemocnice v Longyearbyenu?" povedal novinám Svalbardposten policajný inšpektor Vidar Arnesen.

Medveďa krátko po útoku zastrelili. Arnesen tvrdí, že nemenovaný muž bol v skupine šiestich ľudí, ktorí prespali severne od Longyearbyenu - hlavného mesta súostrovia. Nikto ďalší nebol zranený. Návštevníci súostrovia Špicbergy (Svalbard), ktoré leží viac ako 800 kilometrov severne od nórskej pevniny, sú často napomínaní, že v okolí sa pohybujú ľadové medvede. Ľudia musia pri pohybe mimo osídlenia nosiť strelné zbrane.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu