Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Na Ukrajine sa zabil ďalší politik, ktorý sympatizoval s Janukovyčom

Viktor Janukovyč
Viktor Janukovyč (Zdroj: SITA)

ZÁPOROŽIE – O život prišiel ďalší niekdajší vysoký ukrajinský politík spojený s vyhnaným ukrajinským exprezidentom Viktorom Janukovyčom.

Ide o bývalého gubernátora Záporožskej oblasti Olexandra Peklušenka. Informovali o tom ukrajinské médiá s odvolaním sa na políciu, podľa ktorej je zatiaľ hlavnou vyšetrovacou verziou samovražda. Telo šesťdesiatročného Peklušenka bolo nájdené dnes v jeho dome na predmestí Záporožia, ktoré je správnym centrom Záporožskej oblasti. Mal ranu v krku spôsobenú strelnou zbraňou. Podľa doterajších informácií nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o násilnú smrť zavinenú inou osobou. Niektoré médiá zmieňujú, že bol na onkologickom vyšetrení.

Peklušenko býval tiež poslancom Janukovyčovej Strany regiónov. Funkciu gubernátora musel opustiť vlani po úteku Janukovyča do Ruska. Po zmene vlády proti nemu bolo začaté vyšetrovanie kvôli potláčaniu proeurópskych demonštrácií v Záporoží. Behom krátkej doby je to už tretí mŕtvy politík blízky Janukovyčovi. Tento týždeň v noci z pondelka na utorok zomrel iný exposlanec Strany regiónov Stanislav Melnik. Našla ho manželka v kúpeľni ich domu. Spáchal samovraždu loveckou puškou.

Koncom februára ukončil život skokom zo sedemnásteho poschodia ďalší bývalý vysoký parlamentný činiteľ za Strany regiónov Mychajlo Čečetov. Bol trestne stíhaný za zneužitie právomoci verejného činiteľa a generálny prokurátor v televízii povedal, že sa proti nemu pripravujú ďalšie obvinenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu