Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Moment, ktorý mohol rozpútať vojnu: Ruské bombardéry v obkľúčení stíhačiek RAF!

 Vzdušný priestor nad Britániou Zobraziť galériu (2)
Vzdušný priestor nad Britániou

CORNWALL - Šokujúce zábery zverejnila ruská televízia, na ktorých je vidieť, ako britské stíhačky Typhoon obkľúčili ruské bombardéry Tu-95 Bear v blízkosti mesta Cornwall. Mohlo sa zdať, že dôjde k najhoršiemu, britský premiér David Cameron označil situáciu za ruskú provokáciu.

Ruské ťažké stroje sa totiž dostali nebezpečne blízko k leteckému priestoru Británie. Ako informuje britský denník Daily Mail, išlo pravdepodobne o provokáciu ruskej strany, ktorej bombardéry mali za úlohu vyvolať rozruch.

Britský premiér David Cameron situáciu okomentoval s tým, že ide o provokáciu. Rusi sa podľa neho usilujú umelo vytvoriť nejakú kauzu. "Myslím, že táto situácia ukázala to, že máme rýchle stíhačky, pilotov, systémy zavedené na ochranu kráľovstva," dodal Cameron.

 

Išlo však o poriadnu výstrahu, pretože ruské bombardéry sú schopné niesť na palube nukleárne hlavice. Autentické snímky vznikli kamerovaním z kokpitu ruských strojov. Video potom zverejnila televízia Zvezda. Zábery ukazujú okamihy, ako sa stíhačky zomkli, zaistili bombardéry a vzdušným priestorom ich vyprevadili smerom na Sibír. 
 
Podľa britského denníka ruská strana odmietla akúkoľvek kritiku s tým, že nedošlo k narušeniu leteckého priestoru Británie.

Nejde pri tom o prvý takýto incident. Rovnaký sa stal aj v januári, dokonca boli použité rovnaké typy bombardérov a stíhačiek. Rusi údajne testujú, či má NATO obranu a je dostatočne pripravené.

VIDEO Moment, ktorý mohol
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu