Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Z britského letiska hlásia úlovok roka: Slovák Michael mal plný kufor drog, úkryt nedomyslel!

Michaela Galu z Michaloviec zadržali na letisku v Manchestri Zobraziť galériu (2)
Michaela Galu z Michaloviec zadržali na letisku v Manchestri (Zdroj: FOto: Sita, polícia)

MANCHESTER - O poriadny rozruch na letisku v Manchestri sa postaral 33-ročný Slovák z Michaloviec Michael Gala. Chytili ho pri pašovaní drog. Pervitín v hodnote stovky tisícov libier ukrýval v podšívke svojho kufra. Muža zadržali, zatkli a posadili do väzby.

Michaela zastavili po príchode na letisko v Manchestri ešte v októbri 2014, keď priletel z Zürichu. Počas bežnej letiskovej kontroly prehľadali jeho batožinu. Dôstojníci z pohraničných síl ministerstva vnútra objavili v jednom z jeho kufrov ukryté drogy. Predajom na čiernom trhu by získal 175 tisíc libier (takmer 236 tisíc eur). Pervitín bol zabalený v paneloch a schovaný pod podšívkou kufra.

Slováka okamžite vypočuli dôstojníci z národnej kriminálnej agentúry a obvinili ho z pokusu o dovoz drog. Michael putoval do väzby v Manchestri a nasledoval súdny proces. Ku skutku sa na súde priznal. Odpyká si trest odňatia slobody v trvaní štyri a pol roka. 

"Bol to významný záchyt, ktorý zabránil rozšíreniu veľkého množstva nebezpečnej drogy do ulíc Veľkej Británie," povedal regionálny riaditeľ imigračnej polície Tony McMullin pre manchestereveningnews.co.uk a dodal: "Naši dôstojníci hrajú kľúčovú úlohu v ochrane Británie pred drogami a dovozom iných kontrabandov s nepovoleným tovarom. V spolupráci s orgánmi činnými v trestnom konaní sme odhodlaní urobiť všetko pre to, aby sa zabránilo obchodu s drogami a aby sme zodpovedných posadili za mreže." 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu