Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Súboj ruských a ukrajinských študentov: Otvorte oči a odstráňte informačnú vojnu!

Študenti si navzájom adresujú videá. Zobraziť galériu (2)
Študenti si navzájom adresujú videá. (Zdroj: YouTube)

KYJEV – Rozhorela sa vojna medzi ruskými a ukrajinskými študentami. Ukrajinci sa rozhodli prispieť k ukončeniu vojenského konfliktu v ich krajine. Vytvorili video, aby otvorili kolegom z Ruska oči. Podľa nich ich majú zalepené propagandistickou mašinériou. Rusi dlho nečakali a zareagovali. Toto je ich odpoveď.

„Neverte všetkému, čo o nás počujete a čítate vo vašich médiách,“ odkazujú Ukrajinci svojim kolegom z Ruska. „U nás je vojna. U nás v krajine zomierajú naši aj vaši vojaci spolu s civilisti. Vyzývame vás, aby ste odstránili informačnú záclonu. Overujte si, čo počujete, pochybujte o tom, čo vidíte,” povedal na videu ďalší mladík.

„Stojíme na rôznych stranách barikád. Vy zľava, my sprava a medzi nami sú kilometre nepochopenia. Medzi nami stoja rozprávky o fašistoch, ukrajinských nacionalistoch, banderovcoch, Pravom sektore. To, čo nás rozdeľuje, je informačný šum,”

Študenti - Ukrajina

Video vyrobil Jevgenij Melnik, jeden zo študentov. „Ešte pred rokom bol u nás diktátorský režim Viktora Janukovyča, totálnej korupcie, úplného odmietnutia európskej integrácie, cenzúry médií a policajného bezprávia. Bola to revolúcia dôstojnosti nášho národa, obyčajných ľudí pre celú krajinu za naše práva a slobody,” dodáva študent z videa.

Zároveň mladíci obvinili z konfliktu nie Západ, ale vlády Ukrajiny a Ruska. Video videlo do dnešného dňa vyše 2 milióny ľudí. Na toto video teraz zareagovali Rusi. Celé to vidia inak. Skupina študentov z Kaliningradu a členovia prokremeľskej skupiny Sieť vytvorili odpoveď.

Veľmi zaujímavý je fakt, že rektor vysokej školy v Kaliningrade poprel účasť študentov z tejto školy na videu. Niektorí sú dokonca spájaní s militantným hnutím s názvom Naši. Členovia tejto skupiny oslavovali anexiu Krymu tak, že počmárali ruské mestá.

Rusko - študenti

Ruskí študenti spravili video navlas rovnako. Obsah je však totálne rozdielny. Oni vidia za vládou v Kyjeve puč a na Ukrajine vojnu, kde umierajú ženy a deti. „Veľmi dobre chápeme, prečo Európa a USA uvalili na Rusko sankcie. Je to preto, že Rusko je jedinou bojujúcou krajinou za demokraciu na svete.“

Podľa nich vládnu na Ukrajine neonacisti z Pravého sektora a Banderovci. Obhajujú anexiu Krymu. Navyše spochybnili obete na východe krajiny, čo je šokujúce. ,Hovoríte, že Banderovci, Pravý sektor a nacisti sú len rozprávky. Ale naozaj si myslíte, že obete na Majdane, požiar budovy odborov v Odese, bombardovanie Donbasu sú tiež rozprávky?” reagujú ruskí študenti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu