Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šojgu: Rusko nedovolí žiadnej krajine, aby nad ním získala vojenskú prevahu

Sergej Šojgu
Sergej Šojgu (Zdroj: Twitter)

MOSKVA - Moskva nedovolí žiadnej krajine, aby nad Ruskom získala vojenskú prevahu, vyhlásil dnes ruský minister obrany Sergej Šojgu.

"Úloha zadaná prezidentom - zabrániť vojenskej prevahe nad Ruskom - bude bezpodmienečne splnená," citovala ministra agentúra Reuters. Šojgu taktiež sľúbil, že plán modernizácie ozbrojených síl bude splnený. Zároveň uviedol, že armáda v reakcii na "vojensko-politickú" situáciu v okolí Ruska posilní svoje jednotky v strategických oblastiach po celej krajine.

Náčelník generálneho štábu ruských ozbrojených síl generál Valerij Gerasimov dnes vyhlásil, že Západ používa voči Rusku nové formy vedenie vojny - "kombinuje vojenské a nevojenské prostriedky". Zároveň "široko používa metódy politického, ekonomického a informačného vplyvu", citovala Gerasimova agentúra TASS.

Napätie medzi Ruskom a Západom sa zvýšilo v dôsledku konfliktu na Ukrajine. Spojené štáty obviňujú Rusko, že separatistom na východe Ukrajiny posiela vojakov a zbrane. Moskva to odmieta a kritizuje NATO za jeho rozširovanie smerom na východ. Šéf Kremľa Vladimir Putin označil ukrajinskú armádu za bábku v rukách NATO.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu