Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šéf protimoslimskej Pegidy vyvolal megaškandál: Nahodil imidž Hitlera, vodca je späť!

Lutz Bachmann Zobraziť galériu (2)
Lutz Bachmann (Zdroj: twitter, facebook)

BERLÍN - Šéf nemeckej kontroverznej strany Pegida čelí útokom potom, čo vyvolal škandál s fotkami Hitlera. Lutz Bachmann sa neštíti používať pre imigrantov pomenovanie "odpad" a je známy tiež škandalóznymi výrokmi na Facebooku. Teraz však zašiel priďaleko!

Lutz Bachmann je grafický dizajnér, ktorý má na svojom konte niekoľko obvinení z krádeží a držania drog. Tento raz to však prehnal, keď si na Facebook zavesil fotku, kde napodobňuje Adolfa Hitlera s popiskom "Je späť". Následne si profil vymazal potom, čo ho ohľadom fotiek kontaktoval drážďanský Morgenpost.

Líder strany Pegida Lutz Bachmann (41)
Zobraziť galériu (2)
Líder strany Pegida Lutz Bachmann (41)  (Zdroj: twitter, facebook)

Jeden čitateľ Morgenpostu poslal novinám tiež konverzáciu Bachmanna, kde sa líder strany vyjadruje veľmi neprívetivo voči ostatným ľuďom, ktorí nežijú podľa jeho predstáv. "Ktokoľvek si dovolí výlet do (Nemecka), rozhodne nepatrí do ohrozenej skupiny," znel jeden z jeho príspevkov. Po prídaní fotky Hitlera mal Bachmann pridať aj fotku Ku-klux klanu. Jasný odkaz toho, čo si myslí o menšinách a imigrantoch. 

Strana Pegida v slovenčine znamená Vlastenenckí Európania proti islamizácii Západu. Vznikla iba minulý rok. Od októbra Pegida organizuje demonštrácie každý pondelok na znak odporu proti imigrantom a "islamizácii Západu".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu