Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na Václavskom námestí v Prahe sa upálil 56-ročný Čech: Utiekol z Bohníc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA – Krátko pred utorkovou polnocou sa na Václavskom námestí v Prahe zapálil päťdesiatšesťročný muž. Podľa informácií hovorkyne pražskej záchranky Jiřiny Ernestovej utrpel rozsiahle popáleniny celého tela a po odovzdaní do nemocnice zomrel.

Išlo o pacienta Psychiatrickej nemocnice v Bohniciach, ktorý sa nevrátil z vychádzky, povedal hovorca pražskej polície Tomáš Hulan s tým, že policajti prípad naďalej vyšetrujú. "Dopustil sa toho sám, nikto mu nepomáhal," dodal. Podľa televízie Nova a denníka Blesk, ktoré o udalosti informovali na svojich weboch, sa muž polial u sochy svätého Václava horľavinou a zapálil sa. Silne popáleného muža odviezli záchranári do vinohradskej nemocnice.

Hovorkyňa pražských hasičov Pavlína Adamcová oznámila, že hasiči dali mužovi dýchať kyslík a odovzdali ho záchranárom. "Na mieste bola ešte jedna popálené osoba," dodala Adamcová bez bližších podrobností. Podľa tn.cz ľahké popáleniny utrpelo dievča, ktorá sa muža snažilo zachrániť.
"Ten pán išiel sám smerom od pomníka. Zrazu sa z neho stal asi tri metre vysoký plameň," cituje tn.cz svedka. Okoloidúci sa muža snažili uhasiť bundami, po chvíli pribehol niekto s hasiacim prístrojom. Muž bol podľa svedkov pri vedomí, ale v šoku a neschopný slova.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu