Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO medzinárodného trapasu, Tadžici zvrzali českú hymnu: Nespoznal Zeman rozdiel?

Zeman sa nechcel zachovať nezdvorilo Zobraziť galériu (3)
Zeman sa nechcel zachovať nezdvorilo

DUŠANBE – Pocta pri príležitosti návštevy českého prezidenta Miloša Zemana v Dušanbe sa krátko po jeho príchode zmenila na veľký trapas. Tadžický vojenský orchester zahral Kde domov můj neskutočne falošne. Prezident však celý čas držal diplomatickú formu.

Český prezident Miloš Zeman navštívil Tadžikistan pri príležitosti jeho cesty po strednej Ázii, kde ho v hlavnom meste slávnostne prijal tamojší prezident Emómalí-ji Rahmón, píše český denník Idnes.cz. Jeho návštevu si však zrejme neboli istí, pretože vojenský orchester na ňu vôbec nebol pripravený! Za to, čo predviedli na videu, by sa hanbili aj hudobníci na základnej umeleckej škole!

VIDEO medzinárodného trapasu, Tadžici
Zobraziť galériu (3)

Bolo by nezdvorilé voči hostiteľom, keby prezident celú vec komentoval, aj keby len nonverbálne,“ prevedal pre Idnes.cz Jiří Ovčáček, hovorca prezidenta. Nie je to však prvý raz, čo sa česká delegácia počas zahraničnej návštevy stretla so sprznenou českou hymnou. Podľa Idnes.cz si zdeformovanú českú hymnu musel vypočuť aj bývalý český premiér Petr Nečas v podaní irackého orchestra.

VIDEO medzinárodného trapasu, Tadžici
Zobraziť galériu (3)

Témou stretnutia s prezidentom Tadžikistanu bolo podľa českých Lidoviek nebezpečenstvo islamského terorizmu a občianska vojna, ktorá v 90. rokoch zachvátila túto ázijskú krajinu. Návšteva v Dušabne vyvrcholila prezidentovu päťdennú cestu po Kazachstane a Tadžikistane.

Česká hymna v Tadžikistane

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu