Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Televízia si poriadne zavarila: Z vystúpenia Zemana vymazali meno finančného žraloka!

Miloš Zeman
Miloš Zeman (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Česká televízia čelí veľkému škandálu. Počas prejavu prezidenta Miloša Zemana mu vystrihli zjavne nepohodlné meno českého miliardára Zděnka Bakalu. Zeman ho podrobil kritike, čo sa zrejme nepozdávalo verejnoprávnej televízii a tak ho jednoducho z hlavného spravodajského bloku vystrihla!

Zeman mal prejav pri príležitosti 25. výročia slobodného podnilania v Česku. Udalosť organizovala Hospodárska komora ČR. V prejave skritizoval českých podnikateľov Viktora Koženého a Zdeňka Bakalu. Podľa neho sú obidvaja "zbytočným kamením", ktoré stoja v ceste za prosperitou.

Česká televízia však v hlavnom spravodajskom bloku meno Bakalu Zemanovi z úst vystrihla, píšu Novinky.cz. Pre české médiá to televízia komentovala tak, že pochybil editor. Žiadna cenzúra nebola podľa televízie zamýšľaná.

Zeman má s Bakalom komplikované vzťahy odvtedy, čo ho skritizoval za sľúbený 45 tisíc bytov, ktorý nakoniec neuskutočnil. "Bakala sa zaviazal, že byty predá, v zmluve, ktorú uzavrel s vládou tejto krajiny. Miesto toho iba počujeme, že pán Bakala je gauner, čo je názor, s ktorým musím súhlasiť. Ale to ho k trestnej zodpovednosti nepovedie," povedal Zeman pred nedávnom.

Zemanova cenzúra

Zdeněk Bakala (63) je český miliardár, ktorý vyštudoval americkú univerzitu, po ktorej podľa valstných slov zarobil prvý milión. Založil investičnú spoločnosť, na ktorej zbohatol. Do povedomia sa však dostal najmä kúpou spoločnosti, ktorá pod sebou vlastnila 45 tisíc bytov. Ich vlastnícke práva mal predať nájomníkom, namiesto toho ich previedol na podozrivé účty. V roku 2006 kúpil veľké vydavateľstvo Economia, pod ktorú spadajú Hospodářské noviny a časopis Respekt.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu