Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Británia má lovca pedofilov: Po dolapení spáchal zvrhlík samovraždu!

Kontroverzný lovec pedofilov bol v minulosti sám trestaný Zobraziť galériu (4)
Kontroverzný lovec pedofilov bol v minulosti sám trestaný (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Muž, ktorý odhalil viac pedofilov ako polícia, je teraz v Británii hrdinom číslo jeden. Spolu s kamarátmi si na sociálnych sieťach a diskusných fórach založil Stinson Hunter niekoľko falošných profilov detí vo veku 11 – 15 rokov, na ktoré láka perverzných mužov.

Lovec pedofilov si s mužmi dohodne stretnutie, ale na miesto stretnutia prichádza s kamerou. Usvedčujúce záznamy zo stretnutí potom zverejňuje na internete. Aktuálne sa do vysielania televíznej stanice Channel 4 dostáva celovečerný dokument s názvom The Pedofile Hunter (Lovec Pedofilov) v réžii Dana Reeda.

Stinson Hunter, vlastným menom Kieren Parsons, má sám za sebou potýčky so zákonom. V minulosti bol drogovo závislý a ocitol sa vo väzení za podpaľačstvo. Napriek tomu sa odhodlal vrátiť do normálneho života a s partiou kamarátov sa rozhodol loviť britských pedofilov, pretože počas dospievania bol svedkom detského zneužívania, píše britský denník The Independent.

„V dobe kompulzívneho používania internetu prichádza príležitosť pre sexuálnych predátorov, aby sa vrhli na svoje obete. V roku 2009 sme sa s kamarátom rozprávali o tom, akému nežiaducemu sexuálnym vplyvu sú deti dnes na internete vystavené. Po usilovnom premýšľaní mi napadlo urobiť niečo, čo môže v prvom rade pomôcť chrániť deti v online prostredí,“ objasnil na svojej stránke pôvod svojho počínania lovec pedofilov.

Odhalený pedofil sa pokúsil o útek
Zobraziť galériu (4)
Odhalený pedofil sa pokúsil o útek  (Zdroj: YouTube)

V jednom z videí sa lovcovi podarilo zachytiť 45-ročného Michaela Parkesa, ktorý sa mal stretnúť s 12-ročným dievčaťom, uviedol britský denník The Daily Mail. Krátko po tom, ako bol však zachytený na Hunterovom videu, spáchal samovraždu. „Tvrdí, že chráni deti, ale čo moje dieťa, skutočné dieťa, ktoré bude teraz vyrastať bez otca?!“ povedala nešťastná partnerka Miachela, ktorý konfrontáciu s lovcom pedofilov psychicky neuniesol pre denník The Independent.

Dokumentárny film a samotné Hunterove videá pomáhajú upozorňovať na to, aké veľké nebezpečenstvo predstavuje detské zneužívanie. Napriek tomu však odborníci tvrdia, že pedofilov by mali loviť muži zákona. Existuje totiž obava, že by správanie Hunterovej skupiny mohli začať napodobňovať aj iní, ktorí však môžu siahnuť po násilí. Čísla detskej sexuálnej činnosti sú desivé, ale stráž ako Hunter môže postupovať inak ako polícia. A práve toho sa odborníci obávajú...„To, čo robí Hunter, by mali robiť muži zákona,“  vyjadril sa policajný dôstojník Jim Gamble, ktorý sa zaoberá problematikou násilia na deťoch.

Podľa televíznej stanice Channel 4 je dokument o Stinsonovi Hunterovi najdôležitejšou udalosťou roka. Samotný režisér filmu, Dan Reed, dúfa, že polícia bude dokument vnímať ako osvetu s cieľom poukázať na to, že na riešenie problému detského obťažovania prostredníctvom internetu sa vynakladá stále málo peňazí.

Pedofil posielal neplnoletému chlapcovi perverzné fotografie
Zobraziť galériu (4)
Pedofil posielal neplnoletému chlapcovi perverzné fotografie  (Zdroj: stinson-hunter.com)

Napriek použitiu kontroverzných metód viedla Hunterova práca k desiatim rozsudkom a desiatkam odhalení pedofilov. „V porovnaní s políciou má Hunter vyšší štatistický úspech,“ povedal tvorca dokumentu. Film otvorene ukazuje, aké sexuálne explicitné správy môže od potencionálneho páchateľa dostávať neplnoleté dieťa.

V rozhovore pre britský denník The Guardian Stinson Hunter povedal, že bol oslovený aj BBC a inými prevádzkovateľmi televízneho vysielania, aby nakrútil viac filmov. Lovec tiež plánuje vytvoriť kampaň za bezpečnejšie online prostredie, ktorá by sa dostala k rodičom a deťom v školách.

Učiteľ sa chcel stretnúť s 15-ročnou dievčinou za účelom sexu
Zobraziť galériu (4)
Učiteľ sa chcel stretnúť s 15-ročnou dievčinou za účelom sexu  (Zdroj: YouTube)

Hunter, ktorý bol v minulosti trestaný vo veľmi mladom veku, na margo dokumentu pre The Guardian povedal: „Dúfam, že ľudia sa nebudú sústrediť na mňa a na to, čo som urobil v minulosti. Chcem, aby sa zamerali na to, čo hovorím a čo robím teraz. Na to, čo vaše deti robia online. Chcem to zmeniť. Chcem, aby s tým vláda niečo urobila,“ odôvodnil Hunter, ktorý by chcel dosiahnuť, aby sa o tomto probléme viac hovorilo aj v Európe.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu