Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rodičia sa vykašľali na chlapčeka (12): Žil v špine a odpadkoch, následne oslepol!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

THORNABY - Iba 12-ročný chlapec oslepol vďaka tomu, že sa na neho rodičia vykašľali. Navyše ho nechali žiť v špine a totálne ho zanedbávali. Teraz ich rieši polícia a hrozí im väzenie. Malému chlapčekovi to však už zrak nevráti.

Rodičia Gillian Hendry a Craig Dick, obaja 34, držali 12-ročného chlapčeka a jeho 2-ročnú sestru v špinavej, páchnucej izbe domu v Thornaby. Vôbec si nevšimli, že niečo nie je s ním v poriadku. Mal šedý zákal a keby sa mu dostalo zdravotnej starostlivosti, mohli by mu zachrániť ľavé oko.

Rodičia žili z podpory. Izba bola špinavá a zatuchnutá, dokonca sa tam povaľovala hŕba hračiek. Navyše trpel aj artritídou, liečby sa však taktiež nedočkal. Rodičia ho úplne ignorovali.

Už minulý rok sa k nim domáhali sociálni pracovníci, ale vtedy ich odmietli pustiť dnu. Keď sa im koncom augusta podarilo dostať k nim, boli šokovaní, čo uvideli. Okamžite deti vzali do opatery úrady.

Schodisko bolo špinavé, boli tam vrecia s odpadkami. Posteľ dievčatka bola vlhká s plesnivým matracom. Vaňa bola naplnená studenou a špinavou vodou. Podmienky na toaletách boli katastrofálne. Niekedy používali spálňu ako záchod.

Sudca Howard Crowson potvrdil pre britské médiá, že to boli neľudské podmienky. Deti mali izby na poschodí, zatiaľ čo rodičia bývali dole. Narozdiel od nich si žili celkom slušne. Právnici odmietajú uznať možnosť, aby im deti boli prinavrátené.

Chlapčeka si vzal do starostlivosti jeho biologický otec a dievčatko, ktorého otcom je Dick, je určené na adopciu.

Matka mávala vraj depresie a sama to nezvládala. Rodičia si vypočuli rozsudky po tom, čo sa k zanedbávaniu priznali. Obidvaja vyfasovali tresty vo výške vyše dvoch rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu