Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obama terčom posmeškov: Jeho oblek sa stal hitom internetu!

Barack Obama Zobraziť galériu (2)
Barack Obama (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vo štvrtok vystúpil s prejavom o dianí v zahraničí a plánoch, ako budú Američania reagovať na situáciu v Iraku a na Ukrajine. Prítomných novinárov i divákov však viac ako jeho slová zaujala voľba obleku.

Ten mal pieskovú farbu, pričom Obama v drvivej väčšine verejných vystúpení nosí tmavé obleky. Jeho výber sa aj preto stal hitom internetu a terčom posmešných poznámok. Okrem iného sa objavila aj zmena hesla jeho kampane z roku 2008, ktoré znelo Yes, we can (Áno, dokážeme to). Po novom je to vraj Yes, we tan (Áno, opaľujeme sa).

Barack Obama
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Populárnym sa Obamov oblek stal najmä na Twitteri. Okrem rôznych karikatúr si ho podali aj novinári z amerických denníkov. Britský portál BBC priniesol niekoľko ich postrehov. Podla Josha Barra z New York Times "Obama sľubuje poraziť kohokoľvek, kto ho donútil obliecť si tento oblek". Wesley Lowery z Washington Post sa prostredníctvom svojho konta pýtal, kto "dal prezidentovi Obamovi starý oblek zo šatníka jeho otca, ktorý nosieval do kostola". Laura Bassetová z portálu Huffington Post situáciu, keď sa "Obamovmu obleku dostáva väčšej pozornosti ako jeho slovám", označila za "každodennú záležitosť v živote prvej dámy".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu