Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kapitán sa zmieta v ohnisku podozrení nezvestného malajzijskeho lietadla

Novinári čakajú pred hlavnou bránou domu Zaharieho Ahmada Shaha, kapitána zmiznutého malajzijského lietadla
Novinári čakajú pred hlavnou bránou domu Zaharieho Ahmada Shaha, kapitána zmiznutého malajzijského lietadla (Zdroj: SITA)

KUALA LUMPUR - Prvý pilot nezvestného malajzijského lietadla, ktoré 8. marca zmizlo počas letu z Kuala Lumpur do Pekingu, sa stal hlavným podozrivým. Vyplynulo to z vyšetrovania malajzijskej polície, podľa ktorej nemal kapitán Zaharia Ahmad Shah (53) dohodnuté žiadne spoločenské akcie po dni zmiznutia lietadla, napísal spravodajský server The Huffington Post.

Lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines zmizlo krátko po štarte z Kuala Lumpur s celkom 239 ľuďmi na palube. Napriek intenzívnemu pátraniu sa po ňom zatiaľ nepodarilo nájsť ani stopu.
 
Vyšetrovanie malajzijskej polície zatiaľ nevylúčilo mechanické zlyhanie ako príčinu nešťastia, ale ako najpravdepodobnejšiu príčinu uvádza úmyselný ľudský zásah. A zatiaľ čo zvyšok posádky bol v tejto súvislosti očistený, ohnisko podozrenia sa zameriava na Shaha.
 
Okrem toho, že nemal po dátume zmiznutia lietadla dohodnuté žiadne schôdzky, sa tiež na jeho domácom letovom simulátore našli naprogramované lety ďaleko do južnej oblasti Indického oceánu, čo je podľa vyšetrovateľov nešťastia najpravdepodobnejšie miesto, kde sa lietadlo mohlo zrútiť. Polícia má už čoskoro o svojich zisteniach vydať oficiálnu správu, dodal The Huffington Post.
 
Údaje, ktoré poskytla satelitná spoločnosť Inmarsat, ukázali, že sa lietadlo Malaysia Airlines odklonilo od plánovanej trasy a zatočilo doľava nad Indický oceán. Predpokladá sa, že mu po niekoľkých hodinách došlo palivo a zrútilo sa do mora.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu