Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragická nehoda na českej D1: Dve Slovenky zahynuli po náraze auta v protismere

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: policajnydenik.cz)

BRNO - Nehodu dvoch osobných áut na 181. kilometri diaľnice D1, ktorá si v pondelok večer vyžiadala tri ľudské životy, spôsobil podľa polície päťdesiattriročný Rakúšan idúci v protismere. Povedala policajná hovorkyňa Petra Vedrová. Cudzinec podľa nej niekoľkokrát zmenil smer a v protismere sa potom stretol s päťčlennou posádkou slovenského vozidla. Príčiny jeho konania vyšetruje polícia, ktorá približne tri hodiny odkláňala premávku.

Nehoda sa stala v smere na Brno v pondelok okolo desiatej hodiny večer. Na mieste zomreli muž a žena, ďalšia žena podľahla zraneniam v nemocnici.

"Vozidlo Renault Clio sa z doposiaľ nezistených príčin dostalo do protismeru na diaľnici, kde sa stretlo s Opelom Zafira," uviedla Vedrová. Podľa nej vodič Renaultu zomrel na mieste, cestoval sám. V druhom vozidle na mieste podľahla zraneniam štyridsaťtriročná spolujazdkyňa. Po prevoze do nemocnice zomrela ešte šestnásťročná dievčina.

"Záchranná služba k nám pacientku previezla, ale jej zranenia neboli zlučiteľné so životom," povedala dnes hovorkyňa Fakultnej nemocnice Brno Anna Mrázová.

Ďalší traja cestujúci z Opelu sa zranili. "Muž mal ťažké zranenia nôh. Bol pri vedomí a prepravili sme ho na Urgentný príjem Fakultnej nemocnice Brno," oznámila hovorkyňa juhomoravských záchranárov Barbora Zuchová. Podľa nej ďalší dvaja pacienti skončili na urgentnom príjme Fakultnej nemocnice u svätej Anny v Brne so stredne ťažkými poraneniami.

Polícia príčiny nehody ďalej vyšetruje. "Vyhodnocujeme kamerové záznamy a výpovede svedkov. Z doteraz zistených informácií vyplýva, že sa vozidlo niekoľkokrát otočilo a niekoľko minút pred nehodou šlo o dvadsať kilometrov ďalej v protismere tentoraz na Prahu. Chvíľami išiel aj správnym smerom," uviedla Vedrová s tým, že polícia príčiny vodičovho nepochopiteľného správania zisťuje. Podľa informácií Mladej fronty Dnes mal muž možnosť z diaľnice niekoľkokrát zísť, ale neurobil tak.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu