Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Neuveriteľné šťastie pilota: Po desivej havárii odkráčal po svojich a začal hasiť!

Pád lietadla v Denveri Zobraziť galériu (4)
Pád lietadla v Denveri (Zdroj: sita, cbs)

DENVER - Pilot jednomotorového malého lietadla v pondelok narazil do domčeku na predmestí Denveru, ale z miesta nehody odkráčal po svojich. A hneď sa ako hasič snažil uhasiť plamene, ktoré pád lietadla vznietil. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním na miestne úrady a pilotovHO zamestnávateľa. Hoci dom aj lietadlo silne utrpeli, nikto nebol vážnejšie zranený, konštatovala televízia CBS.

"Keď som vstúpil do dverí, v domčeku bol pán, ktorý mi povedal, že vnútri nikto nie je. Sprvu som si ani neuvedomil, že je to pilot, než sa sám predstavil. Vyšiel von a schmatol záhradnú hadicu, s ktorou skúšal oheň uhasiť," povedal Christopher Hoy ako očitý svedok.

"Vďakabohu nedošlo k žiadnym zraneniam, ani nikto nebol vnútri domčeku. Naše posádky požiar rýchlo uhasili," uistila hovorkyňa hasičov Sara Farrisová. Lietadlo pôvodne ťahalo po oblohe reklamný pútač predtým, než narazilo do domu na denverskom predmestí Northglenn.

Majiteľ reklamnej spoločnosti Tom Mace prezradil, že mu pilot po nehode zatelefonoval a ako príčinu havárie označil "katastrofálne zlyhanie motora". 

Podľa hovorcu miestnej polície Rona Haralson pilot vyviazol nezranený, ale z preventívnych dôvodov bol prevezený do miestnej nemocnice na pozorovanie, aj keď hovoril, že sa cíti dobre a že by rád na strážnici spísal hlásenie o nehode.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu