Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Česká polícia objavila na palestínskej ambasáde ďalšiu bombu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká polícia objavila v rezidencii palestínskej ambasády v pražskom Suchdole, kde zomrel pri výbuchu trezoru veľvyslanec, ďalšiu výbušninu. Portálu iDNES.cz to potvrdil riaditeľ pražskej polície Martin Vondrášek, podľa ktorého výbušninu už skúma Kriminalistický ústav. Po novoročnej explózii polícia evakuovala okolie areálu rezidencie práve z dôvodu nálezu ďalšej trhaviny.

Vyšetrovatelia našli na ambasáde aj dvanásť kusov zbraní vrátane samopalov a pištolí, ktorých pôvod je však stále nejasný. Polícia už rozšírila podozrenie z trestného činu usmrtenia z nedbalosti a nedovoleného ozbrojovania o vyrobenie alebo získanie výbušniny.

Veľvyslanec Džamál Muhammad Džamál zahynul pri explózii na Nový rok potom, čo otvoril trezor. Výbuch s najväčšou pravdepodobnosťou nastal vo chvíli, keď Džamál s výbušninou manipuloval a snažil sa ňou zabezpečiť trezor proti vniknutiu. Polícia predbežne vylúčila cudzie zavinenie. Dcéra zosnulého veľvyslanca Ráná Džamálová však vyjadrila presvedčenie, že jej otec bol zavraždený. 

Palestína sa oficiálne ospravedlnila Česku za nelegálne držanie zbraní v priestoroch veľvyslanectva. Palestínske ministerstvo zahraničia tvrdí, že zbrane pochádzajú ešte z osemdesiatych rokov a neboli nikdy použité.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu