Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zločiny pytliaka a vraha Hubera stáli celkovo desať miliónov eur

Trofeje, ktoré našla polícia v dome pytliaka, ktorý zabil štyroch ľudí a potom seba.
Trofeje, ktoré našla polícia v dome pytliaka, ktorý zabil štyroch ľudí a potom seba. (Zdroj: TASR)

VIEDEŇ - Rakúsky pytliak Alois Huber, ktorý tento rok zabil štyroch ľudí a potom seba, spáchal ešte takmer 100 ďalších zločinov. Podľa odhadov spôsobil celkové škody a straty vo výške približne desať miliónov eur. Informovala o tom dnes rakúska polícia, na ktorú sa odvoláva tlačová agentúra AP.

Polícia zverejnila svoje závery dnes, tri mesiace na to, ako podnikateľ Alois Huber (55) zabil troch policajtov a záchranára. K zabíjaniu sa uchýlil, keď sa ho polícia pokúsila vypočuť. Po vraždách sa ozbrojený muž zabarikádoval na svojom statku v obci Grosspriel pri meste Melk, 80 kilometrov západne od Viedne, podpálil svoj úkryt a strelil sa do hlavy.

V policajnej správe sa uvádza, že Huber spáchal od roku 1994 až do času svojej samovraždy 91 zločinov. Dopustil sa takých trestných činov ako vlámania, podpaľačstvo, násilné vniknutie do áut, krádeže štátnych poznávacích značiek a krádeže motocyklov.

Polícia je presvedčená, že väčšina zo 600 trofejí - vysokej zveri a kamzíkov - nájdených na jeho majetku pochádzala z protizákonného pytliactva, vrátane 29 hláv vysokej zveri objavených v mrazničke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu