Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Masové zatýkanie po celom Franúzsku: Sú v tom slovenské zbrane!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: skynews)

PARÍŽ - Francúzska polícia dnes zatkla 45 osôb v rámci vyšetrovania rozsiahleho medzinárodného nelegálneho obchodu so zbraňami, na ktorom mali podieľať aj Slováci. Obchod začal podľa polície v roku 2009 a zahŕňal pašovanie stoviek samopalov typu kalašnikov a ďalších vojenských zbraní a množstvo munície z oblasti Balkánu a Slovenska do Francúzska. Uviedol to web 20minutes a ďalšie miestne médiá.

Miestna polícia hneď ráno pozatýkala 38 podozrivých a o pár hodín neskôr zadržala sedem ďalších. Počet podozrivých je však pravdepodobne ešte vyšší. Podľa zdrojov internetovej stránky televíznej stanice France 3 pochádzali pašované zbrane z východnej Európy, predovšetkým zo Slovenska.

Polícia narazila na prípad vo februári 2012, keď vykonala raziu v departemente Haute – Marne na severovýchode krajiny u muža podozrivého z prechovávania kradnutých vecí. Našla u neho dvadsiatku ručných zbraní a tisíce nábojov. Ďalšie vyšetrovanie viedlo podľa webu 20minutes ku slovenskej sieti priekupníkov zbraní. Potom sa odhalila druhá sieť pašujúca zbrane z balkánskych krajín.

Zločinci mali kalašnikovi predávať aj na internetových stránkach, ktoré navštevujú zberatelia zbraní. Do pondelňajšej operácie s názvom "52 zbraní" na niekoľkých miestach Francúzska sa podľa serveru francúzskeho denníka Le Figaro zapojilo celkom 300 policajtov. Podľa portálu Les News de TF1 sú zadržaní páchatelia spájaní s podsvetím, čo údajne dokazuje spojitosť medzi milovníkmi zbraní a organizovaným zločinom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu