Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ohavná bilancia sýrskeho konfliktu: Zahynulo viac ako 11 000 detí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Viac ako 11.000 detí zahynulo počas takmer tri roky trvajúceho konfliktu v Sýrii vrátane stoviek malých Sýrčanov, ktorí sa stali obeťami ostreľovačov, uvádza sa v správe britskej mimovládnej organizácie, ktorú dnes citovala spravodajská spoločnosť BBC.

Väčšinu detí v Sýrii zabili výbuchy bômb alebo delostreleckých granátov v miestach ich bydliska, píše sa v správe organizácie Oxford Research Group (ORG) nazvanej Ukradnutá budúcnosť - Skryté bremeno detských obetí v Sýrii, ktorá pracuje s údajmi získanými od začiatku konfliktu v roku 2011 do augusta 2013.

Zo všetkých 11.420 detských obetí vo veku od 0-17 rokov až 389 zabili guľky ostreľovačov, 764 detí bolo popravených bez súdu a viac ako 100 - vrátane batoliat - bolo podrobených mučeniu.

Počet zabitých chlapcov prevyšuje počet dievčat približne v pomere dva k jeden. Najpravdepodobnejšími obeťami cieleného zabíjania sú podľa ORG chlapci vo veku 13-17 rokov. Najväčší počet detských obetí zaznamenali pracovníci Oxford Research Group v guvernoráte Aleppo, kde v dôsledku vojnového konfliktu zahynulo 2223 sýrskych detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu