Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Matka príroda sa musela zblázniť: Zvieratá, s ktorými láska urobila divy!

Zvieratká, ktoré nemajú zábrany Zobraziť galériu (6)
Zvieratká, ktoré nemajú zábrany (Zdroj: Bild, int)

BERLÍN - Láska si nevyberá. Živým dôkazom sú zvieratká s nezvyčajnou poruchou, ktoré nerozlišujú podľa druhu, pohlavia či vzhľadu a opojené láskou skočia na všetko, čo sa na nich čo i len trochu podobá. Stáva sa tak, že prasiatka napríklad zablúdia k ovciam, žaby k rybám či kravy do divokej prírody.

Najznámejšie prípady zvierat s poruchami osobnosti zverejnil nemecký denník Bild.

Rezníkov život medzi ovcami

Ročné prasiatko s menom "Schnitzel" (v preklade rezeň, pozn. red.) žije už tri mesiace medzi ovečkami. Oveľa viac, ako váľať sa v bahne s kamarátkami ošípanými, ho baví skákať po jednohektárovej lúke s baranom Vincentom (2) na salaši v Durínsku. Štyridsaťkilová svinka sa tiež namiesto prasačinca každú noc túli s ovečkami na pastvine.

Kamarátim sa s ovečkami a je mi dobre.
Zobraziť galériu (6)
Kamarátim sa s ovečkami a je mi dobre.  (Zdroj: Bild,int)

A ako k tomu došlo? "Schnitzla" sa chystali vykastrovať a pred zákrokom ho uložili k ovciam, aby sa nemohol páriť. Malému prasiatku sa tam však tak zapáčilo, že o návrate do špinavého chlieva už dávno ani len nesníva.

Krava by bola radšej jeleňom

Bielohnedá krava Yvonne sa v roku 2005 narodila na ranči v rakúskych Alpách. O šesť rokov neskôr však poľnohospodárom jedného dňa ušla a dlhé týždne sa skrývala v lese. Vžila sa do kože divých zvierat a slobodu si užívala plnými dúškami, zatiaľ čo ju hľadal vrtuľník, polícia, poľovníci aj aktivisti za práva zvierat. Dlhé týždne po nej nebolo ani stopy.

Yvonne nakoniec skončila v správnych rukách.
Zobraziť galériu (6)
Yvonne nakoniec skončila v správnych rukách.  (Zdroj: Bild,int)

Nadivoko žila až do 1. septembra, kedy ju našli neďaleko obce Stefanskirchen. Jej príbeh bol dokonca aj sfilmovaný a dostal pracovný názov "Krava na úteku".

Láska plastovej a živej labute

Príbeh po uši zamilovanej labute Petry (3) dojímal celý svet ešte v roku 2006. Aférka vznikla na jazere v nemeckom Münsteri, kam Petra priletela a zapozerala sa do plastovej pedálovej loďky v tvare bielej labute. Keď ju však mali na zimu z jazera odstrániť, majiteľ nemal to srdce oddeliť Petru od jej lásky a obe ich premiestnil do rybníka v tamojšej zoologickej záhrade.

Petra bola veľkou atrakciou pre celé Nemecko.
Zobraziť galériu (6)
Petra bola veľkou atrakciou pre celé Nemecko.  (Zdroj: Bild,int)

Milý projekt financovali miestni obyvatelia, medzi ktorými sa zaľúbená labuť stala celebritou a do ZOO každodenne lákala množstvo zvedavých návštevníkov. Odborníci dúfali, že sa konečne preorientuje na živé labute, ktoré spolu s ňou v rybníku žili. O tom, či sa tak aj naozaj stalo, však neinformovali.

Labuť sa zaľúbila do drevenej loďky

Príbeh veľmi podobný tomu Petrinmu sa v Nemecku odohrával aj v roku 2009. Labuť si tam vypestovala neobvyklé zvieracie city k drevenému člnku, od ktorého sa nepohla ani na meter. "Náhle sa tu objavila a pláva vždy vedľa našej loďky," povedal vtedy Ulf Hesslin, majiteľ drevenej lásky. Labuť však zrejme nakoniec pochopila, že čln jej city nikdy neopätuje a stiahla sa.

Láske sa medze nekladú.
Zobraziť galériu (6)
Láske sa medze nekladú.  (Zdroj: Bild,int)

Žabaco-rybacia láska

Naposledy spozorovaný neobvyklý vzťah medzi zvieratami objavili v prírodnom múzeu v Berlíne na jar 2013. Zvedavcov zaujala žaba, ktorá sa uvelebila na hlave ryby a vozí sa na nej, pričom jej silno stíska oči. Tento jav sa však podľa expertov dá veľmi jednoducho vysvetliť. "Tieto žaby veľmi túžia po láske. A keďže zimné obdobie stále pretrváva a páranie sa posúva na apríl, skáču na všetko, čo sa nedokáže včas dostať do bezpečia," opísal vtedy život náruživých skokanov Rainer Günther (71), odborník na žaby.

Žaba skáče na všetko, čo sa nedokáže brániť.
Zobraziť galériu (6)
Žaba skáče na všetko, čo sa nedokáže brániť.  (Zdroj: Bild,int)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu