Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Vražda 2,5-ročnej Amber: Po utopení ju matka uložila do postele a prikryla!

K vražde dieťatka došlo v tomto paneláku
K vražde dieťatka došlo v tomto paneláku (Zdroj: tvn24.pl)

KIELCE - Zrejme zlá finančná situácia dotlačila mladú mamičku (23) z Poľska k otrasnému činu. Svoju vlastnú 2,5-ročnú dcérku Amber najprv utopila vo vani a jej nehybné telíčko potom uložila do postieľky, akoby sa nič nestalo. S podozrením z vraždy skončila vo väzbe a za krkavčí čin jej teraz hrozí až doživotie.

Malá Amber žila spolu so svojou matkou, babičkou a pradedom v jednom z panelákov v poľskom meste Kielce. Minulý týždeň sa však jej radostný smiech spoza dverí malého bytu ozývať prestal. Stará mama ju našla nehybne ležať v postieľke prikrytú dekou a bez známok života. Hoci záchranárov zalarmovala takmer okamžite, dievčatku už pomôcť nemohli.

Ako neskôr ukázala pitva, bezprostrednou príčinou smrti bolo zadusenie, ku ktorému došlo v dôsledku topenia. O život ju mala pripraviť vlastná matka počas kúpania vo vani. "Znalec uviedol, že na jej tvári boli odreniny, ktoré naznačujú uchopenie," povedal hovorca krajskej prokuratúry v Kielci Rafał Orłowski. Dcérku údajne vložila do vane a hlavu jej držala pod vodou dovtedy, kým naposledy nevydýchla.

V čase, keď lekári konštatovali smrť jej dieťatka, bola na policajnej stanici. Nie však preto, aby sa priznala k otrasnému činu, ale kvôli trestnému oznámeniu na manžela, ktorý jej prestal platiť alimenty. Keď sa vrátila domov, v byte už boli záchranári a v šoku z celej tragédie pojedla lieky s cieľom spáchať samovraždu.

Otrávenú matku previezli do nemocnice, kde ju hospitalizovali a bola pod neustálym policajným dohľadom. Po prepustení putovala rovno do väzby a k činu sa už údajne aj priznala. Za vraždu vlastnej dcérky jej v Poľsku hrozí 25 rokov až doživotie.  V krajine ide pritom už o piaty podobný prípad za posledných pár týždňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu