Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Hyenizmus krkavčej matky: Synčeka (†1) vložila do kočíka a utopila v Dunaji!

Tu našli telíčko utopeného batoľaťa Zobraziť galériu (2)
Tu našli telíčko utopeného batoľaťa (Zdroj: MTI)

BUDAPEŠŤ - Otrasné! Len pred pár dňami v maďarskom Györi odsúdili Slovenku, ktorá utopila vlastného synčeka v rybníku pri Mosonymagyárovári, a už krajinou otriasa ďalšia veľmi podobná tragédia. Katalin Tímea (35) z Budapešti najprv obliekla a uložila svojho synčeka Milanka (†1) do kočíka a po krátkej prechádzke ho utopila v mrazivých vodách Dunaja.

Zmiznutie chlapčeka oznámila na polícii jeho babička s tým, že Milanko je s matkou Katalin, ktorá sa v minulosti liečila na psychiatrii. Tú sa mužom zákona podarilo nájsť v centre mesta ešte v ten deň popoludní a vytiahli z nej šokujúce priznanie. Synčeka vraj utopila v Dunaji po tom, čo chcela spolu s ním spáchať samovraždu, no samú seba zabiť nedokázala.

Policajtom ukázala miesto, kde chlapčeka nechala umrieť a tí ho nakoniec podvečer našli na nábreží Dunaja v hlavnom meste. Milankovi už nebolo pomoci, nariadená pitva v sobotu ukázala, že neumrel na podchladenie, ale sa utopil. Krkavčia matka sa síce k otrasnému čniu priznala, no odmietla vypovedať.

Mužom zákona vraždu dieťatka opísala len jednou vetou. "Objala ho a vošla s ním do Dunaja, no Pán Boh si ju k sebe ešte nepovolal, tak vyšla na breh a dieťa nechala vo vode," cituje slová krkavčej matky z policajného spisu portál parameter.sk.

Katalin si utierala slzy žiaľu do perinky, ktorá jej ostala po synčekovi.
Zobraziť galériu (2)
Katalin si utierala slzy žiaľu do perinky, ktorá jej ostala po synčekovi.  (Zdroj: MTI)

Katalin má okrem Milanka dve deti, o ktoré sa vraj príkladne starala. Večné hádky a konflikty medzi ňou a partnerom však prinútili jedno z nich, najstaršiu 16-ročnú dcéru, k úteku z domova. Matka bola zadržaná a čelí podozreniu z vraždy vlastného synčeka, za čo jej u južných susedov hrozí najmenej 21 rokov za mrežami.

Zomrieť so synčekom chcela aj Ľuba

Minulý týždeň v Maďarsku odsúdili Slovenku Ľubomíru H. (29) za vraždu 3-ročného synčka Benjamína. Spolu s chlapčekom, chcela vlani v decembri rovnako, ako Katalin spáchať samovraždu, no na poslednú chvíľu si to rozmyslela. Predtým než Benjamína vzala na poslednú prechádzku, manžela zamkla do kúpelne, aby jej v otrasnom čine nemohol zabrániť.

Synčeka obliekla, naložila do auta a odišla s ním k rynbíku v Mosonmagyaróvári, kde s manželom bývali. S Benjamínom vošla do ľadovej vody, a keď sa začal topiť, ušla preč. K rybníku sa ešte vrátila a synčeka chcela vraj zachrániť, no zmizol pod hladinou. Sudca na pojednávaní v Györi jej naparil 14-ročný trest, proti ktorému sa odvolala. Chce si ho navyše odpykávať na Slovensku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu