Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Tragédia v Humpolci: V nádrži na pivo Bernard našli mŕtveho 27-ročného muža

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: SITA)

HUMPOLEC – Mladého muža našli jeho kolegovia v nádrži na pivo. Zomrel tam pravdepodobne kvôli tomu, že ju chcel vyčistiť. Zlatistý mok, ktorý poväčšine symbolizuje pohodu, sa mu stal zrejme osudným. Muž (†27) sa pravdepodobne otrávil vdychovaním dusíka.

Obrovská tragédia sa stala v pivovare včera okolo ôsmej večer. Muž sa vybral čistiť nádrž od piva, no približne po pol hodine ho jeho kolegovia našli bez známok života.  

Ako informoval portál tn.nova.cz, okamžite začali muža kolegovia oživovať a zavolali záchranku. Zdravotnícky personál mu však už bohužiaľ nedokázal pomôcť. Podľa policajne hovorkyne Moniky Pátkovej mohol muž zomrieť následkom otravy dusíkom, ktorý sa používa k vytlačeniu piva z nádrže. Presnú príčinu úmrtia však určí až súdna pitva.

Muž v pivovare pracoval od apríla ako inžinier kvasnej chémie. V tomto obore nebol nováčik, pretože pred tým pôsobil v nymburskom pivovare. Spolumajiteľ humpoleckého pivovaru Stanislav Bernard sa vyjadril, že nešlo o úplného začiatočníka, v tomto obore mal skúsenosti a bol zaškolený. Všetkým zamestnancom, ako aj jemu, je ľúto čo sa stalo.

Prípad v súčasnosti rieši kriminálna polícia, ale aj inšpektorát bezpečnosti práce. Pitva by mala byť zrealizovaná zajtra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu