Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialenec za volantom: Vošiel s autom na promenádu a zrážal ľudí!

Ľudia uskakujú pred šialencom na pláži v Los Angeles
Ľudia uskakujú pred šialencom na pláži v Los Angeles (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Najmenej 12 ľudí utrpelo zranenia, keď neznámy vodič vošiel v sobotu so svojím automobilom na promenádu ​​na populárnej pláži Venice Beach v Los Angeles. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnych hasičov.

Incident sa odohral večer, keď bola promenáda plná ľudí. Niekoľko svedkov uviedlo, že vodič mal vozidlo pod kontrolou a že sa auto pohybovalo plynulo. Konanie vodiča bolo podľa nich zámerné. Desať z 12 zranených bolo prepravených do nemocnice, dvaja z nich sú v kritickom stave a dvaja vo vážnom stave.

Svedkovia auto popísali ako tmavý sedan, ktorý išiel po ceste určenej výhradne pre chodcov rýchlosťou viac ako 30 kilometrov za hodinu. Podľa spravodajského serveru CNN vodič z miesta činu pešo utiekol. Automobil zaistila polícia. Neskôr policajti oznámili, že zadržali tiež pravdepodobného podozrivého.

Preslávená promenáda vo Venice je kultúrnou tepnou Los Angeles. Je domovom mnohých galérií, reštaurácií, tetovacích salónov, skateboardových parkov aj posilňovne pod šírym nebom známej pod názvom Muscle Beach.

V roku 2002 starší muž zabil desať ľudí a ďalších 69 zranil, keď sa so svojím autom vrútil na farmársky trh v neďalekej Santa Monice.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu