Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalšia tragédia: Pri zrážke vlakov vo Švajčiarsku 35 zranených, rušňovodič neprežil

Nehoda vlaku vo Švajčiarsku Zobraziť galériu (7)
Nehoda vlaku vo Švajčiarsku (Zdroj: SITA)

LAUSANNE - Dva osobné vlaky sa v pondelok večer zrazili neďaleko švajčiarskeho mesta Lausanne. Výsledkom čelného nárazu dvoch súprav je 44 zranených, z toho päť osôb je vo vážnom stave. Nehoda si vyžiadala život jedného z rušňovodičov. Podľa tamojších médií ku kolízii došlo približne 100 metrov od vlakovej stanice. Je to už tretia vážna dopravná nehoda v Európe v krátkom čase, po minulotýždňovom vykoľajení vlaku v Španielsku a dnešnej nehode talianskeho autobusu.

Záchranné práce sa ešte neskončili, povedal Jean-Christophe Sauterel, policajný hovorca kantónu Vaud. K nešťastiu došlo pri obci Granges-prés-Marnand na regionálnej trati, približne 50 kilometrov juhozápadne od Bernu. Prvé správy neuvádzali žiadne obete na životoch, čo by bol podľa svedkov malý zázrak. Nehoda sa mala stať krátko pred 19 hodinou. Rušňovodič jedného z vlakov nebol nájdený, nie je však známe či utiekol z miesta činu.

Nehoda vlaku vo Švajčiarsku
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Na záberoch na internetovej stránke miestneho denníka 24 Heures bolo vidieť zdemolované vraky dvoch vlakov, ktoré ešte z trate neodstránili, informovala tlačová agentúra AP. Podľa správ portálu 20minuten bolo z miesta nešťastia prevezených do nemocnice päť veľmi ťažko zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu