Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Príbeh ako z rozprávky: Takto sa Kate a William postarali o budúceho vladára!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA - Od zoznámenia na univerzite, cez spoločné cesty, až po veľkolepú svadbu a ostro sledovaný príchod dediča trónu Spojeného kráľovstva. Príbeh princa Williama a neurodzenej Catherine sa začal v roku 2001 a obaja si vtedy získali nielen jeden druhého, ale aj sympatie celého sveta.

William, princ z Walesu sa počas štúdia dejín umenia na univerzite svätého Ondreja v Škótsku zoznámil s Catherine Middleton, svojou spolužiačkou. Prvé informácie o tom, že čosi sa medzi nimi deje, sa vynorili v roku 2003, keď médiá zverejnili fotografie zo spoločnej lyžovačky vo Švajčiarsku. Z Williama a Kate sa stal prominentný pár, no až v roku 2010 kráľovská rodina oficiálne oznámila ich zasnúbenie. William požiadal Kate o ruku počas spoločnej cesty v africkej Keni.

29. apríla 2011 sa obaja s veľkou slávou vzali. William tak už nebol princ z Walesu. Od svojej starej matky, kráľovnej Alžbety II. dostal oficiálny titul vojvoda z Cambridge. Jeho manželka sa odvtedy volá Catherine, vojvodkyňa z Cambridge.

Príbeh ako z rozprávky:
Zobraziť galériu (2)

3. decembra 2012 Buckinghamský palác potvrdil, že Kate je tehotná. Po ranných nevoľnostiach ju nakrátko hospitalizovali, ale po pár dňoch bola z nemocnice vonku.

5. marca 2013 sa Kate zrejme preriekla, keď prijala dar - plyšového medveďa - od radového občana. Nechtiac sa ho spýtala, či je to pre dcérku. Neskôr však vyhlásila, že sama nepozná pohlavie dieťaťa.

13. júna sa Kate naposledy objavila na verejnosti bez Williama, oficiálne pokrstila cestovnú loď v prístave Southampton. Potom odišla "na materskú".

15. júna sa vojvodkyňa naposledy objavila na verejnosti v prítomnosti manžela.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu