Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Tragédia v Čiernej Hore: Rumunský autobus sa zrútil do rokliny, 15 mŕtvych

Rumunský autobus sa zrútil do rokliny v strednej časti Čiernej Hory Zobraziť galériu (7)
Rumunský autobus sa zrútil do rokliny v strednej časti Čiernej Hory (Zdroj: SITA)

PODGORICA - Na najmenej 15 stúpol počet obetí tragickej nehody rumunského autobusu, ku ktorej došlo v nedeľu na ceste medzi Kolašinom a Podgoricou v Čiernej Hore. Informoval o tom minister vnútra Raško Konjevič, na ktorého sa v správe odvolávala tlačová agentúra Reuters.

Polícia uviedla, že autobus prudko zmenil smer na moste Ždrijelo a spadol na skalnatý výčnelok v rokline s riekou Morača, približne 50 kilometrov severne od metropoly Podgorica.

"Pätnásť ľudí je mŕtvych, 31 zranených. V autobuse sa nachádzalo 46 ľudí," uviedol minister vnútra Konjevič v televíznom vysielaní. "Veľa pasažierov má kritické zranenia," dodal.

Zachraňovanie tých, čo prežili, a vyťahovanie tiel z vraku bolo veľmi ťažké pre zlú dostupnosť terénu, uviedol policajný šéf v neďalekom meste Kolašin.

Rumunský autobus zišiel z cesty o 17.00 h miestneho času (17.00 h SELČ), prerazil bezpečnostné zábradlie a padal 30 až 40 do hĺbky na dno rokliny s riekou.

Záchranári museli ranených vynášať hore na rukách, ľudskou reťazou, napísala agentúra DPA. K tragédii došlo na úseku cesty z Kolašinu do Podgorice, kde sa vozovka zvažuje z hôr. Cesta je typická rušnou premávkou a je aj nebezpečná.

Čiernohorské pobrežie Jadranského mora sa každý rok stáva letnou destináciou pre státisíce turistov z tohto regiónu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu