Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

František prekvapil veriacich: Priznal homosexuálnu lobby vo Vatikáne!

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Na popredných miestach vo Vatikáne pôsobí homosexuálna lobby. Povedal to pápež František na minulotýždňovom súkromnom stretnutí s predstaviteľmi Konfederácie rehoľníkov v Latinskej Amerike a Karibiku (CLAR).

CLAR podľa agentúry AP v utorok potvrdila, že jej predstavitelia si zo súkromnej audiencie u pápeža urobili poznámky. Skupina však vyjadrila ľútosť nad zverejnením poznámok a pápežovi sa ospravedlnila. Dokument vyšiel na čílskej progresivistickej stránke Reflexión y Liberación. Pápež počas stretnutia uviedol, že v kúrii je veľa svätých ľudí, ale je tam aj "prúd skazenosti".

"Hovorí sa o 'gay lobby' - a je to pravda, je tu... Uvidíme, čo sa s tým dá robiť," povedal pápež. Hovorca Vatikánu Federico Lombardi na otázky médií reagoval, že audiencia bola súkromná, a teda sa k jej obsahu nebude vyjadrovať. Krátko pred ohláseným odchodom pápeža Benedikta XVI. z úradu informovali popredné talianske médiá, že za jeho odstúpením môže byť nátlak a vydieranie zo strany homosexuálnej lobby pôsobiacej v čelných štruktúrach Vatikánu. Denník La Repubblica napísal, že podrobnosti o tejto lobby pre Benedikta spracovala trojica kardinálov, ktorá požívala pápežovu dôveru a mala vyšetriť kauzu VatiLeaks - medzi nimi aj slovenský kardinál Jozef Tomko. Správu Benedikt údajne prenechal svojmu nástupcovi. Vatikán vtedy tieto informácie poprel.

Františkove poznámky boli zverejnené v utorok v španielčine. Do angličtiny ich preložili autori katolíckeho blogu Rorate Caeli, ktorý údajne čítajú aj vo Vatikáne. Pápež sa na audiencii priznal, že sám nemá príliš dobré organizačné schopnosti, a tak sa pri reforme kúrie spolieha na skupinu ôsmich kardinálov, ktorých za týmto účelom nedávno vymenoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu