Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rybár (†60) chcel fotku s bobrom: Ten zaútočil a prehrýzol mu tepnu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BREST - Na prvý pohľad neškodné a roztomilé, no v skutočnosti nebezpečné zviera. Reč je o bobrovi európskom, ktorý má na konte zrejme svoju prvú ľudskú obeť. Stal sa ňou rybár z bieloruského mestečka Brest, ktorý sa chcel s hlodavcom na pamiatku vyfotiť. Zúrivé zviera naňho však z ničoho nič zaútočilo a prehrýzlo mu stehennú tepnu! Informoval o tom tamojší denník BK Brest.

Bielorus (†60) sa spolu s dvoma kamarátmi vybral na rybačku, keď na ceste k dedine zbadali v lese veľkého bobra. Jeden z nich si chcel odniesť pekný suvenír a s hlodavcom sa rozhodol odfotiť. Pristúpil k nemu, aby si na prvý pohľad neškodné a roztomilé zviera pozrel zblízka. V tom však zúrivý bobor zaútočil a rybára dvakrát uhryzol do stehna.

Hryznutia boli také silné a presné, že mužovi rozťali stehennú tepnu. Všetko sa zbehlo veľmi rýchlo a jeho šokovaní kamaráti ani nestihli zareagovať.  Napriek tomu, že rany mu obviazali a zavolali sanitku, bolo už neskoro. Rybár im doslova pred očami vykrvácal. K nešťastnému incidentu malo dôjsť v stredu 10. apríla.

Za posledných niekoľko rokov sa populácia bobrov európskych v bieloruskom Breste zdvojnásobila a útoky neustále pribúdajú. Asi 80 tisíc hlodavcov sa množí geometrickým radom práve kvôli tomu, že sa znížil dopyt po ich kožušine.

Bobor je druhým najväčším hlodavcom na svete a na ľudí útočí len výnimočne. Najväčšie nebezpečenstvo spočíva v tom, že väčšina z nich má besnotu. Podobný útok sa tento týždeň odohral aj v Rusku, muž, ktorého bobor napadol, dokonca zachytil útok aj na videu, ktoré teraz koluje internetom. Iný prípad zaznamenali aj minulý rok vo Virgínii, kde bobor dohrýzol dve dievčatá plávajúce v jazere.

Tohtotýždňový útok v Rusku: Bobor napadol kameramana

Bobor útočí

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu