Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Klaus mieri na vrchol: Najradšej by som bol prezidentom zemegule!

Václav Klaus
Václav Klaus (Zdroj: SITA)

PRAHA - Bývalý český prezident Václav Klaus sa dnes po prvý raz od odchodu z funkcie stretol v Prahe s novinármi na pôde inštitútu, ktorý nesie jeho meno.

Podľa vlastných slov by chcel nájsť po celom starom kontinente viac podobne zmýšľajúcich osobností a vytvoriť z nich skupinu, ktorá by sa mohla pokúsiť s Európou "niečo urobiť a trochu s ňou zatriasť".

Na otázku, či bude kandidovať vo voľbách do Európskeho parlamentu, odpovedal exprezident slovami, z ktorých vyplynulo, že by ho veľmi neuspokojovalo byť iba radovým europoslancom. "To by bolo pre mňa málo," citoval Klausove slová internetový server iDNES.cz.

"Ja by som bol najradšej prezidentom zemegule: Mám bohužiaľ strach, že sa mi to asi nepodarí," zažartoval si pri tejto príležitosti Klaus.

 Exprezident sa neobáva ústavnej žaloby pre velezradu, ktorú na neho podali členovia Senátu. "To je politický kŕč istých ľudí nedôstojný pre krajinu," vyhlásil.

Klaus sa vyslovil aj za ukončenie protestnej hladovky, do ktorej vstúpila na jeho podporu istá žena. "Odporúčam, aby to ďalej nerobila. Nemám pocit, že táto hladovka osloví pána Dienstbiera, ten by ju pokojne nechal zomrieť," konštatoval Václav Klaus.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu