Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Deväťročný chlapec zomrel, lebo bol biely: Šikanovali ho moslimskí spolužiaci!

Aaron Zobraziť galériu (2)
Aaron (Zdroj: dailymail.co.uk)

BIRMINGHAM – Šokujúce vyústenie škoľskej šikany otriasol Anglickom. Jej obeťou sa stal totiž iba deväťročný chlapec Aaron Dugmore, ktorý sa obesil kvôli posmeškom a fyzickým útokom spolužiakov. Nezvyčajné na tomto prípade je aj to, že malo ísť o rasistický motív. Aaron totiž navštevoval školu, ktorej väčšina žiakov sú moslimovia. Práve tí mu mali dávať najavo, že je biely a pre nich nežiaduci.

Deväťročný Aaron sa bál chodiť do školy a nemal žiadnych priateľov. Šikanovanie od svojich spolužiakov ukončil zúfalým krokom a zobral si život.  Obesil sa v dome v Birminghame, kde ho našla jeho matka. Okamžite ho odviezli do nemocnice, ale zomrel na zlyhanie srdca.

Chlapec je druhým najmladším samovrahom vo Veľkej Británii, kde rozpútala jeho smrť debatu o rasizme. Podľa rodičov bol Aaron dlhodobo pod paľbou rasistických náražiek od spolužiakov ázíjského pôvodu – moslimskej viery. Jeden chlapec mu vraj hrozil aj plastovým nožom a deti na neho kričali, že všetci „bieli“ by mali byť mŕtvi. Aaronova matka sa sťažovala aj učiteľke, ktorá však nič neurobila.

Riaditeľ základnej školy Erdington Hall údajne povedal, že to bola ich voľba a nikto ich nenútil ísť do tejto školy.  Aaron pritom chodil do školy iba 5 týždňov, keďže nastúpil iba v januári. Smutná strata v rodine prišla aj krátko potom, čo sa jeho mame Grace podarilo priniesť v septembri na svet dieťatko. Zdrvenej rodine vyjadrila škola úprimnú sústrasť, s tým, že všetci zamestnanci sú hlboko zarmútení.

Aaron
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: dailymail.co.uk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu