Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Prepad ako z filmu: Vyskočili z džípu, rozstrieľali dodávku a ukradli 30 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: amw.com)

OLOMOUC - Dramatický prepad v Čechách! Scéna ako z akčného filmu sa dnes odohrávala v českých Přemysloviciach, kde neznámi ozbrojenci prepadli bezpečnostné auto, ktoré prevážalo peniaze. Lupiči mali byť vyzbrojení brokovnicami a samopalmi. Prepadnutie potvrdila krajská policajná hovorkyňa Irena Urbánková.

"Môžem potvrdiť, že dopoludnia bolo v Přemysloviciach prepadnuté vozidlo, ktoré prevážalo peniaze. Mierime na miesto a ďalšie podrobnosti k tomuto prípadu zverejníme neskôr," povedala Urbánková.  Podľa informácií Hitrádio Orion sa lupiči maskovali kuklami a v rukách mali samopaly a brokovnice a z auta si odniesli až 30 miliónov (takmer 1,2 milióna eur). Gangstri rozstrieľali predné sklo obrneného vozidla, zranený pritom ale zrejme nebol nikto.

Podľa miestnych svedkov páchatelia ušli v terénnom aute, policajti však túto informáciu nepotvrdili. Do pátrania bol nasadený aj vrtuľník, na miesto tiež dorazili psovodi. Podľa obyvateľov z Přemyslovic sa prepadnutie odohralo za obcou pri lese. "Pravdepodobne tam na nich čakali, auto vraj začalo cúvať do dediny a údajne strieľali aj smerom medzi obytné domy," povedala pracovníčka obecného úradu v Přemysloviciach.

Jej informácie potvrdil aj muž, ktorý vraj prepadnutie sledoval na vlastné oči. Býva neďaleko miesta. "Stalo sa to na kopci tesne za dedinou, v mieste, ktoré sa kríži s poľnou cestou. Páchatelia začali po aute strieľať z brokovnice a samopalu. Auto začalo pomaly schádzať, cúvať späť do dediny," povedal svedok. Jeden z páchateľov vraj posádke dokonca pohrozil granátom. Prepadnutie podľa neho trvalo niekoľko minút, dodávka bola údajne zasiahnutá strelami aj zozadu. Páchatelia vraj potom ušli v aute SUV. Streľbu počuli aj ďalší obyvatelia. "Bolo to okolo štvrť na deväť, zrazu som počula streľbu a krik," povedala na mieste novinárom staršia obyvateľka Přemyslovic.

Páchatelia prepadli bezpečnostnú agentúru Loomis, ktorá sa zaoberá predovšetkým prepravou a spracovaním hotovosti v Českej republike, obsluhou bankomatov a chránenou prepravou cenín v Európe. "Vzhľadom na vyšetrovanie nebude naša spoločnosť k tejto udalosti poskytovať žiadne informácie. Posádka je v poriadku, nebola zranená," povedala hovorkyňa agentúry Lenka Lexová. Výšku ukradnutej sumy nespresnila s tým, že to nedokážu povedať.

Cesty v celom regióne teraz strážia policajti. Kvôli vyšetrovaniu je až do popoludňajších hodín uzavretá v dĺžke 1,8 kilometra cesta 366 v Přemysloviciach, kde sa prepadnutie odohralo. "Policajné hliadky v rôznych smeroch vykonávajú kontroly každého vozidla. Sú aj na hraniciach, opatrenia sú v celom rozsahu, musíme podstúpiť všetky kroky," povedal jeden z policajtov.

Podľa očitých svedkov na mieste kontrolujú autá policajti so samopalmi v rukách. Na prvú hliadku môžu vodiči naraziť približne v desať kilometrov vzdialených Drahanoviciach, policajti pritom kontrolujú autá v smere na Olomouc.

Podobný prípad minulý týždeň zamestnal aj policajtov v Bruntále. Neznámi páchatelia tam prepadli auto firmy špecializujúcej sa na prevážanie peňazí, v tomto prípade ale škodu vyčíslili zhruba na 50 tisíc českých korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu