Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Kráľovnú Alžbetu II. budú preverovať: Pozrú sa, ako šafári s daňami!

Alžbeta II.
Alžbeta II. (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britská kráľovná Alžbeta II. čelí finančnej previerke, ktorej úlohou je zistiť, či kráľovská rodina míňa peniaze daňových poplatníkov adekvátne a na čo ich vynakladá. Účtovníctvo kráľovskej rodiny preverí parlamentná komisia.

Informoval o tom v sobotu denník The Telegraph. Denník pripomenul, že kým vláda sa v súvislosti s ekonomickou krízou musela uchýliť k škrtom, príjmy kráľovskej rodiny sa tento rok zvýšili o 16 percent.

Kontrola sa zameria na všetky aspekty využívania peňazí, vrátane nákladov na dopravu, oficiálne podujatia či starostlivosť o nehnuteľnosti. Skúmať sa budú aj finančné prostriedky vyčlenené pre mladších členov kráľovskej rodiny. Predmetom záujmu bude aj to, či kráľovská rodina vyvíja dostatočné úsilie na získanie príjmov zo svojho majetku - niektorým poslancom sa nepáči, že Buckinghamský palác je pre verejnosť otvorený len v lete, a ďalšie dve sídla: Balmoral a Sandringham nie sú verejnosti prístupné vôbec, a to aj napriek vysokým nákladom na ich údržbu.

Ide o prvú podobnú kontrolu poslancov parlamentu, odkedy takýto zásah do úkromných záležitostí kráľovskej rodiny umožnila zmena zákona. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu