Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nové fakty o londýnskej tragédii vrtuľníka: Pilota varovali pred počasím!

Vrtuľník po náraze do žeriava spadol na ulicu v bezprostrednej blízkosti londýnskej železničnej a autobusovej stanice Vauxhall
Vrtuľník po náraze do žeriava spadol na ulicu v bezprostrednej blízkosti londýnskej železničnej a autobusovej stanice Vauxhall (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Oficiálna správa o minulotýždňovej havárii vrtuľníka v centre Londýna tvrdí, že pilota pred štartom upozornili na zlé počasie.

Pilot Pete Barnes a jedna osoba nachádzajúca sa na ulici, ktorú zasiahli trosky havarovaného stroja, zahynuli 16. januára pri páde stroja v londýnskej štvrti Vauxhall. Britský Úrad pre vyšetrovanie leteckých nehôd dnes uviedol, že Barnesov zákazník mu poradil, aby kvôli veľmi zlému počasiu neštartoval. Pilot sa pokúšal vyzdvihnúť pasažiera v anglickom grófstve Hertfordshire severozápadne od Londýna, keď narazil do stavebného žeriava týčiaceho sa nad strechou rozostavanej výškovej budovy, a to len niekoľko sekúnd po tom, čo kvôli nepriaznivému počasiu požiadal o povolenie pristáť na rušnom londýnskom heliporte.

Vrtuľník po náraze do žeriava spadol na ulicu v bezprostrednej blízkosti londýnskej železničnej a autobusovej stanice Vauxhall, kde sa nachádza aj sídlo tajnej služby MI6. Bezpečnostné zdroje ešte v ten deň konštatovali, že incident nemá teroristického pozadie. Textové správy zverejnené vyšetrovateľmi dokazujú, že iný pilot varoval Barnesa pred mrznúcou hmlou v oblasti.

Barnes mal za sebou 25 rokov letovej praxe a na vrtuľníkoch lietal aj v niekoľkých filmoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu