Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Jeruzalem zamrzol: Nefunguje doprava, cesty a školy zatvorili!

Nepriaznivé počasie si vyžiadalo najmenej šesť obetí na životoch Zobraziť galériu (6)
Nepriaznivé počasie si vyžiadalo najmenej šesť obetí na životoch (Zdroj: SITA)

JERUZALEM – Jeruzalem vo štvrtok zasiahla najhoršia snehová búrka za posledných 20 rokov. Nefunguje tam verejná doprava, zatvorené sú cesty i školy. V centre mesta leží do 15 centimetrov snehu, v ostatných častiach ešte viac. Podobná situácia je v celom severnom regióne hraničiacom s Libanonom.

Úrady vyzvali obyvateľov, aby ostali doma a vyhli sa cestovaniu. Podľa miestnych médií je totiž hlavná diaľnica medzi Jeruzalemom a Tel Avivom zablokovaná a snehová pokrývka paralyzuje aj väčšinu severného regiónu Galilea. V meste Safed napadlo údajne až do 30 centimetrov snehu. Naposledy v Izraeli zaznamenali podobne silné sneženie v roku 1992.

Búrky sprevádzané snežením, dažďom, hmlou a následnými záplavami postihli v posledných dňoch viacero krajín Blízkeho východu. Nepriaznivé počasie si vyžiadalo najmenej šesť obetí na životoch. Sneh pokryl ulice Ramalláhu na Západnom brehu ako aj viacero sýrskych miest vrátane Damasku, v ktorých komplikuje už aj tak zlú situáciu so zásobami potravín, energie a palív. V jordánskom Ammáne a v Jeruzaleme zaznamenali prudké dažde s následnými povodňami, ktoré viedli k uzavretiu škôl a dopravnému chaosu. Polárny vzduch prichádzajúci z Ruska spôsobil prudký pokles teplôt na celom Blízkom východe a zasiahol až egyptskú Káhiru. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu