Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Prekvapujúci zvrat v prípade upálenia Kosovčanky (†28): Slováka pustili na slobodu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/VIEDEŇ - V procese s niekdajším druhom 28-ročnej Kosovčanky pracujúcej ako čašníčka vo Viedni, ktorej obhorené telesné pozostatky sa našli v novembri 2010 na slovenskom území neďaleko Holíc, došlo dnes vo Viedni k prekvapujúcemu zvratu.

Súd po vypočutí viacerých svedkov, časť ktorých relativizovala svoje skoršie výpovede, vyhovel žiadosti obhajcu Nikolausa Rasta a prepustil obžalovaného z trestného činu vraždy Gerharda N. (45) na slobodu, informovali rakúska tlačová agentúra APA i verejnoprávny rozhlas ORF.

Mužovi, ktorého zadržali po dlhotrvajúcom vyšetrovaní brutálnej vraždy a ktorý bol od júla vo vyšetrovacej väzbe, hrozí v prípade potvrdenia viny súdom nepodmienečný trest väzenia na 10-20 rokov alebo doživotie. Obvinený je podozrivý, že obeť zaživa upálil 16. októbra 2010. Motívom činu mala byť jeho chorobná žiarlivosť a rysujúci sa koniec vzťahu dvojice, tvrdil ešte nedávno prokurátor Leopold Bien.

Páchateľ v zmysle žaloby obeť škrtil povrazom, potom jej natiahol na hlavu vrece z umelej hmoty, zabalil telo do deky, polial horľavinou a zaživa ju zapálil. Vyplýva to zo stôp na mieste nálezu tela a zo záverov súdnych znalcov, podľa ktorých obeť ešte krátko pred smrťou dýchala. Proces by mal pokračovať vo štvrtok 22. novembra a v ten istý deň by mohol byť známy aj verdikt súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu