Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hanba: V Rakúsku zadržali Slovákov, kradli na cintorínoch!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MARCHEGG - Dvojicu slovenských občanov zadržala rakúska polícia v sobotu v Marcheggu pre dôvodné podozrenie z viacerých krádeží nádob na kvety z farebných kovov z cintorínov v okrese Gänserndorf.

Osudným pre muža vo veku 32 rokov a jeho o tri roky mladšiu komplicku sa zrejme stalo ich osobné vozidlo, ktorí si návštevníci cintorínov všimli v okolí viacerých dejísk krádeží.

Päť nádob pripravených na odvoz z alpskej republiky našli policajti vo vozidle dvojice, ktorá najskôr trestnú činnosť popierala. Muž sa neskôr priznal k trom krádežiam, pri ktorých odcudzil celkove deväť nádob, speňažených neskôr v Bratislave za 90 eur. Jeho spoločníčka, ktorá riadila automobil, poprela, že by vedela konkrétne o krádežiach, pripustila však, že tušila čosi o nekalosti ich aktivít.

Kým vyšetrovatelia zisťujú, či na konto dvojice nepatrí ešte viac podobných krádeží, dvojicu umiestnili v justičných zariadeniach vo viedenskej štvrti Josefstadt, respektíve v Korneuburgu.

Informácie priniesla dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na dolnorakúske policajné zdroje. Už v posledný októbrový deň zadržali v katastri obce Pama v rakúskej spolkovej krajine Burgenland tridsaťjedenročného občana Slovenskej republiky krátko po tom, čo z viacerých hrobov odcudzil kvety.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu