Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rabovanie v Nigérii: Vpád lupičov do dediny si vyžiadal 20 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KARBORÉ - Ozbrojení lupiči v utorok zastrelili 20 ľudí v severonigérijskom štáte Zamfara. Túto oblasť sužujú násilné strety medzi zločineckými skupinami a príslušníkmi domobrany, napísala dnes agentúra AFP s odvolaním sa na oficiálneho činiteľa.

  "Dvadsať ľudí bolo zabitých a dvaja ďalší ťažko zranení gangom banditov, ktorí prepadli dedinu Kaboré," povedal AFP hovorca štátnej vlády Nuhu Salih Anka. "Lupiči vpadli do dediny a začali bez rozmyslu strieľať. Potom chodili dom od domu a brali peniaze a ďalšie cennosti než utiekli," dodal.

Tento rok v júni zabil gang lupičov 23 ľudí v neďalekých dedinách Dan-Gulbi a Guru; niektoré obete mali podrezané hrdlo. Útoky v štáte Zamfara údajne vykonávajú početné lupičské skupiny. V júni vraždilo až 80 ozbrojencov, ktorí do dedín prišli na motocykloch.

Podobné strety sú v Nigérii, ktorá je najľudnatejšou krajinou Afriky a tiež najväčším africkým ropným producentom, pomerne bežné. Často je ich príčinou vzájomné vybavovanie účtov medzi príslušníkmi "domácich hliadok", ktoré dediny strážia, a skupinami zlodejov, ktoré sú tu veľmi aktívne. To všetko vyvoláva kritiku na adresu prezidenta Goodluck Jonathana a jeho vlády, že nerobia dosť, aby obyvateľov ochránili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu