Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Odvážna dôchodkyňa (82): Lupičovi strhla masku a vzala peniaze!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Ozbrojeného muža, ktorý sa pokúsil vykradnúť rakúsku banku, prinútila na útek 82-ročná dôchodkyňa, ktorá mu strhla z tváre masku a uchmatla mu vrece s peniazmi. Potvrdila to dnes rakúska polícia.

Hertha Walleckerová sa v pondelok práve chystala uložiť si v banke v mestečku Sankt Egyden am Steinfeld svoje úspory na pohreb, keď do nej vtrhol muž oháňajúci sa plynovou pištoľou a falošnou bombou.

"Prikradla som sa k nemu zozadu a jednoducho som mu strhla masku," zverila sa žena novinám Kurier. Keď jej lupič pohrozil zabitím a masku si znova nasadil, seniorka mu ju druhýkrát strhla a hodila ju cez bankovú priehradku, kde sa k nej muž nemohol dostať.

Lupič, ktorý má v trestnom zázname už 24 deliktov, prevzal od pokladníka v banke peniaze, ale žena mu vrece vytrhla, pričom sa peniaze rozsypali po podlahe. Páchateľ z miesta činu utiekol a krátko nato ho polícia zatkla.

"Na mesiac mám 800 eur... a táto krádež ma jednoducho strašne nahnevala," citovali noviny Kronen Zeitung hrdinku Walleckerovú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu